Belgen trefzeker in kelderduel

Jimmy Wouters

In een rechtstreeks degradatieduel hebben Heracles Almelo en Willem II de punten broederlijk gedeeld, einduitslag 2-2.

Beide ploegen hielden mekaar in de eerste periode goed in evenwicht. Willem II was voetballend de iets betere ploeg, terwijl Heracles het voornamelijk van inzet moest hebben. Beide ploegen kwamen dan ook aan de nodige kansjes, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Via een mooi gekrulde vrije trap, opende Boutahar de score.

De thuisploeg drong vervolgens fel aan, maar was aanvankelijk niet in staat op een sterk keepende Aerts te verschalken. De Brabanders dachten de drie punten binnen te hebben totdat Stefaan Tanghe tien minuten voor tijd uit de kluts er 1-1 van maakte. Toch leek de wedstrijd alsnog in het voordeel van de bezoekers uit te draaien nadat Kristof Imschoot in de 90e minuut vanop de stip er 1-2 van maakte. In een alles- of niets- offensief kwam Excelsior in de toegevoegde tijd alsnog langszij. Rob Friend bediende Everton, en de Braziliaan kon aan de tweede paal zijn ploeg met een intikkertje alsnog een puntje bezorgen.