Standard met dosis geluk voorbij Genk

Standard heeft de topper tegen Racing Genk winnend afgesloten. Genk was nochtans doorlopend de betere ploeg, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen.

De eerste helft bracht weinig voetbal, maar wel veel gebikkel. Dat gebikkel resulteerde ook in een strafschop voor Standard. Jovanovic zette perfect om: 1-0. Genk had kansen genoeg om gelijk te komen, maar vertikte het te scoren.

Genk startte ook het beste aan de tweede helft, maar het was Standard dat tegen de gang van zaken in de tweede treffer aantekende. Igor De Camargo was de gevierde doelpuntenmaker.

Genk bleef echter drukken en kwam uiteindelijk ook op 2-1 via Faris Haroun. Soetaers en Vandenbergh kregen nog goede kansen op de verdiende gelijkmaker, maar die kwam er niet. Mikulic kreeg in de slotfase nog rood, waarna Standard genoeg kansen kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen, maar ook zij faalden.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk zoals hij begonnen was: met een robbertje vechten én een onnodige spuwpartij van Steven Defour richting Hans Cornelis.