'Champagnevoetbal krijg je niet zomaar'

'Champagnevoetbal krijg je niet zomaar'
Foto: © SC

Anderlecht speelde zaterdagavond in eigen huis een belabberde pot voetbal tegen VC Westerlo maar het won wel. Dat deze partij allesbehalve een geslaagde repetitie kon genoemd worden voor de topper van aanstaande zondag op het veld van aartsrivaal Club Brugge, weet ook Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. De krant Het Laatste Nieuws sprak met hem.

"Er zit veel kwaliteit in dit elftal, dat heb ik op training genoeg gezien. Alleen komt het er tijdens de wedstrijden niet uit. Alleen tegen AEK Athene en Lille OSC lukte het wel omdat zij ook voor de overwinning gingen", aldus Van Holsbeeck die vindt dat hij het voetbal dat hij graag ziet, er nog niet veel uit kwam. "Op de resultaten valt weinig aan te merken, maar de spektakelwaarde is niet je dat. Champagnevoetbal krijg je niet zomaar op bestelling." Dat de fans opvallend kalm blijven wijt Van Holsbeeck aan het feit dat ze zien dat de vedetten hun truitje nat maken. "Het loopt soms voor geen meter, maar de spelers knokken wel voor de overwinning. Dat was ooit anders", aldus de Brusselaar.

Verder gaf Van Holsbeeck aan dat coach Francky Vercauteren gewoon coach blijft. "We willen wachten tot na de duels tegen Club Brugge en RC Genk om over een contractverlenging te onderhandelen. Het is wel de bedoeling dat hij coach blijft." 

Ook voor aanvoerder Bart Goor had hij een goed woordje over. "De ploeg leed zaterdag onder zijn afwezigheid. Bart krijgt soms veel kritiek, maar als hij er niet staat merk je het wel. We missen zijn inzet en loopvermogen. De Egyptenaar Ahmed Hassan krijgt dan weer de wind van voren: "Soms loopt hij waar hij niet moet lopen en verdedigt hij niet naar behoren. De coach heeft hem om die redenen al vervangen, maar blijkbaar snapt hij het niet", besluit Van Holsbeeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties