Duitse bond denkt eraan Adidas te dumpen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Duitse bond denkt eraan Adidas te dumpen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er naar uit dat de Mannschaft op termijn in een uitrusting van Nike zullen spelen. Hiermee zou een einde komen aan een jarenlang partnership tussen Duitsland en Adidas. Uiteraard is geld de oorzaak waarom er wordt nagedacht over een wissel van sportmerk. Het huidige contract met Adidas loopt door tot 2011 en het levert de Duitse voetbalbond jaarlijks zo'n tien miljoen euro op.

Nike is bereid om in acht jaar tijd liefst 500 miljoen euro in de Mannschaft te pompen. Theo Zwanziger, de voorzitter van de DFB, is duidelijk in de krant Berliner Tagesspiegel: "Het gaat hier om een grote zaak en niet alleen om traditie. Misschien vertrouwt Adidas te veel op een langdurige samenwerking, maar dat houdt wat de DFB betreft geen éénrichtingsverkeer in", aldus de Duitse bondspreses.

En passant heeft Zwanziger ook nog eens een sneer uitgedeeld aan Karl-Heinz Rummenigge. Die geldt al jaren als lobbyist van Adidas. Zonder de naam van de voormalige Duitse voetbalster te noemen zei Zwanziger: "Ik kijk nuchter en zakelijk naar tradities en vind eigenlijk dat anderen die namens Adidas spreken dat ook zouden moeten doen." Uit een enquête die in opdracht van de Duitse voetbalbond werd uitgevoerd blijkt overigens dat 72 procent van de Duitse bevolking het zou toejuichen dat Nike de nieuwe kledingsponsor wordt.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties