Kranten: 'Moeten we echt nog naar Portugal?'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kranten: 'Moeten we echt nog naar Portugal?'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Gisterenavond verloren de Rode Duivels kansloos op eigen veld van Tsjechië met 0-2. De eerste helft was nog degelijk, maar de tweede helft gaf aan dat de Rode Duivels nog altijd ziek zijn, doodziek. De Waalse kranten willen af van bondscoach René Vandereycken, hun Vlaamse collega's zijn iets gematigder. 

La Dernière Heure heeft duidelijk genoeg van Vandereycken. "Deze keer was het te erg. Het is hoognodig dat België een trainer krijgt die het vertrouwen terugbrengt bij de spelers. Is het anders eigenlijk wel nodig dat we volgende maand naar Portugal gaan? Wij kennen geen miraculeus recept om de Rode Duivels weer een ziel te geven, maar we zijn er wel van overtuigd dat Vandereycken dat recept ook niet heeft", aldus de Waalse sportkrant bij uitstek.

De collega's van Le Soir gingen dezelfde toer op. "Op enkele kansen na hebben we de wrede bevestiging gezien dat we momenteel zwak speelden. We zagen ook geen tekenen van heropstanding en vrezen dat de tribunes volgende keer nog leger gaan zijn dan gisterenavond. Deze match was symbolisch voor de diepe malaise van België. Moeten we echt naar Portugal."

Ook de Vlaamse kranten zien het somber in maar geven de bondscoach nog niet op. "Het duel tegen Tsjechië leverde alleen maar meer kopzorgen op. De crisis is groter dan voorheen. We tellen echt niet meer mee. De hoop op een portie vers vertrouwen werd brutaal de kop ingedrukt. Het moet een optie zijn om de jongeren te laten staan en hen nu al voor te bereiden op de kwalificaties voor het WK 2010", aldus de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Het Laatste Nieuws is nog braaf in zijn commentaren. "Een bevredigende en een troosteloze helft. Plus een 0-2 nederlaag, de balans oogt negatief. Die enkele flitsen voor de rust vormen een flauw lichtje aan het einde van die hele lange tunnel. Coach en spelers hebben bij de fans maar weinig krediet meer. De ellende na de rust gomt de bevrediging van de eerste helft helemaal weg. De koerswending van Vandereycken is nochtans de enige juiste, maar het vlammetje is, vrezen we, niet sterk genoeg om te blijven branden onder de Portugese storm."

Het Nieuwsblad ten slotte vindt dat de jonkies te licht zijn bevonden. "Deze ploeg zal een mirakel nodig hebben in Portugal. De match tegen Tsjechië maakte nog eens duidelijk hoe moeilijk het zal worden. Van de jongeren mag niet verwacht worden dat ze de problemen oplossen. De negatieve sfeer zal slechts aangezwengeld worden." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties