Analyse Olympic verrassende periodekampioen

Olympic verrassende periodekampioen

In Derde Klasse B werd afgelopen weekend de 20ste speeldag afgewerkt, met andere woorden de laatste speeldag van de tweede periode. Op papier kwamen er nog vijf ploegen in aanmerking, maar in de praktijk leek het een strijd te gaan worden tussen Sprimont, Namur en Luik. Doordat geen van deze ploegen kon winnen en Namur zelfs als enige een punt kon behalen, gaat Olympic Charleroi alsnog met de periodetitel aan de haal. 'Les Dogues' eindigen samen met Namur en Sprimont op de eerste plaats, maar hebben een wedstrijd meer gewonnen dan Namur en hebben een beter doelsaldo dan Sprimont.

Sprimont was bij winst zeker van periodewinst, maar ging met zware 4-0 cijfers onderuit op het veld van Tongeren HM (zie verslag). Door de nederlaag van de Luikenaars, was UR Namur bij winst zeker van de periodetitel, maar ook zij konden niet winnen. De ploeg uit Namen speelde met 2-2 gelijk tegen Bocholt VV en mocht niet eens klagen met dit resultaat. Kenmogne bracht de thuisploeg na 26 minuten spelen op voorsprong, maar al snel zorgde Holans voor de gelijkmaker. Kort na rust bracht Vrolix de Limburgers zelfs op voorsprong. Via een strafschop van Kenmogne konden de Walen alsnog een punt veilig stellen, maar de periodetitel ging aan hun neus voorbij.

FC Luik dan, had lange tijd uitzicht op de tweede periodetitel. De Luikenaars stonden tien minuten voor tijd nog op voorsprong op het veld van Francs Borains, maar door twee late doelpunten van Duez ging de thuisploeg alsnog met de overwinning aan de haal. Een zware ontgoocheling voor de Luikenaars, die heel dichtbij een grote stunt waren.

Olympic Charleroi won wel en herovert hierdoor de leiderspositie. De Karolingers wonnnen vlot met 0-3 op het veld van La Louvière. Al voor de rust zorgden Pedini en Teleby voor een veilige 0-2 voorsprong. Pehe stelde na rust de zege helemaal veilig met een derde doelpunt voor Olympic.

Voor KSK Hasselt ziet het er stilaan beroerd uit. De Limburgers verloren de zespuntenwedstrijd tegen Kelmis met 1-2 en zakken hierdoor weg naar de veertiende plaats in de rangschikking. Pasaoglu bracht de thuisploeg nochtans op voorsprong na een halfuur spelen, maar niet veel later bracht Legros de hekkensluiter weer langszij. Na rust moest Hasselt de wedstrijd ondergaan, wat resulteerde in een tweede doelpunt voor de bezoekers van Boudjema.