Schwalbe Mahdavikia wordt onderzocht

Schwalbe Mahdavikia wordt onderzocht
Foto: © SC

Het zou wel eens kunnen dat Mehdi Mahdavikia, aanvaller bij Hamburg SV, geschorst zal worden. De Duitse voetbalbond is gisteren een onderzoek begonnen naar het vermeende onsportieve gedrag van de Aziaat.

Mahdavikia ging in het duel met Borussia Dortmund afgelopen zaterdag gemakkelijk naar de grond. Scheidsrechter Lutz Wagner zag er een strafschop in, omdat Dortmund-goalie Roman Weidenfeller de valpartij zou hebben veroorzaakt. De Nederlander Rafael Van der Vaart verzilverde de elfmeter.

Bij het bekijken van de televisiebeelden, kon je ernstig beginnen twijfelen over de beslissing van de scheidsrechter. Maar ook na afloop van de partij bleef de spelleider bij zijn visie. Desondanks heeft de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond een onderzoek ingesteld naar het gedrag van de Iraniër. 

Dietmar Beiersdorfer, manager van HSV, reageerde verrast maar toch optimistisch. "Ik ga er niet vanuit dat er iets van komt. Er ging een aanraking aan vooraf. Het was geen bewuste schwalbe", liet hij weten in de regionale krant Hamburger Morgenpost.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties