Analyse Olsa Brakel winnaar van de week in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Olsa Brakel winnaar van de week in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

    
Schijnbaar moeiteloos is Olsa Brakel op kousenvoeten naar de leiding geklommen in de hoogste Provinciale afdeling. Olsa won verdiend zijn thuiswedstrijd tegen Aalter en blijft zijn ambitie kracht bijzetten. Dave Gijsel (19de treffer) en het doelhout behoedden FC Eeklo voor een 5de seizoensverlies op bezoek bij het sterke Eine. Runner-up Eendracht Appelterre verzuimde de gecreëerde kansen in het begin van de wedstrijd af te maken of vond een beresterke Glenn Baert op zijn weg. Rapide Lebbeke nam het initiatief over en klom op voorsprong met de 10de van Jens Verroken. Van op de stip kon Steve DeSaegher zijn 15de binnentrappen en beide ploegen kregen wat hen toekwam. Appelterre telt 2 punten achterstand op het leidersduo.
 
FC Vrasene moest optornen tegen een sterk verdedigende Terjoden en opnieuw was het Kenny Raaymakers (19de treffer) die de ban brak. De 13de ongeslagen wedstrijd op rij brengt de Waaslanders op 5 punten van de leiders.
SK Lebbeke liet tot 3 keer toe Machelen terug in de wedstrijd komen maar kon uiteindelijk toch de winst thuishouden. Als 5de telt SK Lebbeke 7 punten achterstand.
Kwik Eine had, vooral in de tweede helft, tegen Eeklo de kans om de opgebouwde voorsprong uit te diepen maar het doelhout stond in de weg. En, wie zijn kansen niet afmaakt krijgt nogal vaak het deksel op de neus. Door de puntendeling vinden we Eine op rang 6, op 8 punten.
Rieno Van Oost trapte Sparta Petegem al vrij snel op voorsprong tegen Lovendegem. De bezoekers vochten nog terug maar met 3 treffers in minder dan 5 minuten was het pleit beslecht. Ook de Driesploeg volgt op 8 punten.
Scheidsrechter Van de Velde beaamde volmondig dat het duel tussen Rapide Lebbeke en Appelterre een van de betere seizoenswedstrijden was, zeker inachtgenomen het zware veld. Voor Rapide blijft het een grijs seizoen als 8ste op 11 punten van de leiders.
 
SK Berlare toonde zich van zijn beste zijde en maakte brandhout van gastheer Kerksken. De dit seizoen onregelmatige puitenkloppers blijven 9de op 12 punten.
SK Terjoden-Welle lijkt maar niet de goede cadans terug te vinden en ging roemloos ten onder bij Vrasene. De fusieploeg blijft in het sukkelstraatje op 16 punten van het leidersduo.
Klauwaerts Kemzeke moest aanvankelijk de druk van Ursel ondergaan maar plooide niet. Met de 2de overwinning op rij nestelen de Klauwaerts zich naast Terjoden en zien het gat met de kelder van de reeks groeien.
 
Eendracht Aalter bleek een maatje te klein voor Brakel en blijft de wisselvallige wedstrijden opstapelen. Als 12de staat Aalter 17 punten in het krijt.
Bij SKDJ Lovendegem waren er blijkbaar spelers die nog nooit van Rieno Van Oost hadden gehoord. De Petegemse topspits maakte hiervan dankbaar gebruik en Lovendegem was de pineut. Na de succesreeks die het 2de periodekampioenschap opleverde was dit de 4de nederlaag in 5 wedstrijden.
 
Zes nederlagen in zeven wedstrijden: bij Sparta Ursel had men dit seizoen wel een ander scenario in gedachten. Hoe de ploeg zich ook weerde en kansen creëerde, het bracht geen zoden aan de dijk tegen Kemzeke. De voorsprong op Machelen en Kerksken mag dan nog steeds 8, resp. 9 punten bedragen, stilaan moeten er opnieuw punten worden gesprokkeld.
 
In de heenronde was Eendracht Machelen zegevierend uit het duel gekomen met SK Lebbeke maar een herhaling zat er niet in, al werd er 3 keer gescoord op verplaatsing. Machelen zal een half mirakel nodig hebben om alsnog in 1ste Provinciale te blijven. Ook voor Rode Lantaarn FC Kerksken blijft het 5 voor 12 en, eens op achterstand gekomen tegen Berlare, gingen de kopjes opnieuw naar beneden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties