Rosales blijft uiteindelijk gewoon bij Ajax

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Rosales blijft uiteindelijk gewoon bij Ajax
Foto: © SC

De transfersoap rond de Argentijn Mauro Rosales heeft uiteindelijk een muis gebaard. De buitenspeler blijft gewoon voetballen bij Ajax Amsterdam. River Plate, de ploeg die hem absoluut wou binnenhalen en hem al had ingeschreven, ziet uiteindelijk af van de transfer.

Het waren de bankgaranties die Ajax eiste die als een rode draad door de mislukte onderhandelingen liepen. De Amsterdammers gingen niet akkoord met de bankgaranties uit Argentinië omdat het bankwezen er onstabiel is en eiste daarom internationale bankgaranties. Daar kon River Plate niet aan voldoen en ook de vraagprijs van twee miljoen euro bleek uiteindelijk te veel.

Tegenover de Argentijnse krant Clarín liet Rosales weten dat hij teleurgesteld is in de afloop. "Ik had de illusie om voor River Plate te spelen. Ik ben gelukkig in Nederland, maar ik zag het idee om terug te keren naar mijn vaderland en voor een club als River Plate spelen best zitten", aldus de 25-jarige Argentijn.

Het nieuws van het afketsen van de transfer is niet goed ontvangen bij River-coach Daniele Passarella. Hij had er Rosales graag bij gehad en vorige vrijdag gaf hij nog aan dat hij versterking nodig heeft. In het offensieve compartiment van zijn team kan hij enkel beschikken over Ernesto Farías, Radamel Falcao en Marco Ruben aangevuld met enkele jeugdspelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties