Loopt Inter verder uit?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Loopt Inter verder uit?
Foto: © SC

Voor de toch al heel geringe spanning in de Serie A valt het te vrezen dat Inter dit weekend de kloof met Roma nog verder kan uitbouwen. De Nerazzurri krijgen met Cagliari zeker geen onoverkomelijke tegenstander op bezoek, terwijl de Romeinen op het veld van Empoli voor een zware namiddag staan. Bij AC Milan is Ronaldo klaar om aan de aftrap te komen. 

Inter, net als Roma en AC Milan, moet al op zaterdag de wei in. Dat gebeurt wellicht opnieuw zonder Ibrahimovic. Op aanraden van de medische ploeg startte de Zweed vorig weekend niet, wat tot een meningsverschil leidde tussen Mancini en patron Moratti. Om Zlatan volledig fit te krijgen voor de Champions League krijgt Crespo (foto) ook deze week wellicht de voorkeur. Inter kan bij winst opnieuw een uniek record vestigen: geen enkele ploeg behaalde al 16 opeenvolgende competitiezeges. Tegenstander Cagliari is vooral in het eigen Sardinië een gevreesd tegenstander en zeker nu er een aantal sterkhouders out zijn, ziet coach Colomba de kansen van zijn team slinken. Sterspeler Suazo probeert klaar te raken, maar voor Chimenti en Esposito komt de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk te vroeg.

AS Roma staat voor een belangrijke afspraak in Lyon maar eerst moet Empoli nog opzij worden gezet. Empoli won zijn laatste drie thuiswedstrijden en kreeg geen enkel doelpunt tegen. Mede daardoor staat de Toscaanse ploeg op een onverhoopte vierde plaats. Voor Tavano van Roma kan het een bijzondere wedstrijd worden: vorig jaar was hij voor Empoli de matchwinaar tegen Roma maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat hij aan de aftrap komt. De plaatsen voorin bij Roma zijn bijzonder duur. Achteraan komen Mexes en Chivu wellicht weer aan de aftrap.

AC Milan wil volgend seizoen uitpakken met een Braziliaanse voorhoede Ronaldo (foto) - Kakà - Ronaldinho, maar voorlopig zal het nog van de eerste twee uit het trio moeten komen. Vooral van Ronaldo wordt iets verwacht: de Braziliaan krijgt zijn kans vanaf de start. Winnen in Siena is echter niet evident, al haalde Milan het vorig seizoen makkelijk met 0-3. Bij de thuisploeg geen Chiesa, die nog herstelt van een griepaanval, maar Frick kan, ondanks een tandoperatie deze week, wel spelen. Samen met Maccarone moet hij het de Milan-afweer, met alweer Storari in doel, moeilijk maken.

Lazio en Torino hebben er alle belang bij om de drie punten te pakken in de onderlinge confrontatie. De Biancocelesti moeten winnen om de derde (of vierde) plaats in het vizier te houden, terwijl Torino niet in degradatiegevaar mag raken. Coach Zaccheroni voelt de grond onder zijn voeten wat heet worden na de laatste teleurstellende resultaten en nieuw verlies zou de tifosi nog kwader maken. 

De andere wedstrijden van de vierentwintigste speeldag:

Ascoli - Udinese
Catania - Fiorentina
Livorno - Messina
Palermo - Chievo
Parma - Sampdoria
Reggina - Atalanta



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties