Dhondt geeft uitleg bij aanstelling Devroe als TD Club

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Dhondt geeft uitleg bij aanstelling Devroe als TD Club
Foto: © SC

Club Brugge stelde vandaag Luc Devroe aan als nieuwe sportleider. Devroe neemt dus vanaf 1 maart de sportieve cel van Club waar. CEO Filips Dhondt geeft op clubbrugge.be meer uitleg.

"Luc Devroe draagt als Sportmanager, die tevens als teammanager zal fungeren, de eindverantwoordelijkheid over de A-kern", vertelt Dhondt. "Hij voert tevens de supervisie over Beloften en Jeugd, waarvan Hans Galjé als Hoofd Jeugdopleidingen de professionele verantwoordelijke is."

In de pers werd gefluisterd dat Antoine Vanhove opnieuw de sportieve honeurs zou waarnemen, maar dat bleek dus niet waar. Vanhove zal wél een adviserende rol krijgen. "Vooreerst is het een grove misvatting te stellen dat de heer Vanhove uit de gratie van Club Brugge was gevallen", gaat Dhondt verder. "Hij is immers steeds bestuurder van Club Brugge gebleven, en maakte zelfs deel uit van het vroegere “Dagelijks Bestuur”. De komst van een professionele sportleider had zijn werking echter verplaatst van het uitvoerende naar het beleidsmatige. Voeg daaraan toe dat Club Brugge de kandidatuur van Antoine Vanhove had gesteld als lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB. Hij is door de Profclubs in die functie verkozen. Ondertussen werd hij ook verkozen tot voorzitter van de Technische Commissie van de KBVB. In het nieuwe organigram van Club Brugge neemt hij zijn plaats in als bestuurder, en meteen wordt hij ook lid van de Commissie “Sport”… waar hij zijn kennis en ervaring ten dienste stelt van Club Brugge."

"Ten slotte zal er ook weer een beroep worden gedaan op medewerkers uit de scoutingscel, die vroeger heel goed werk leverden en die in de voorbije maanden weinig of niet gebruikt werden. Inmiddels hebben we met deze mensen al drie scoutingsvergaderingen achter de rug, en vervullen ze hun opdracht langs vele speelvelden in binnen- en buitenland."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties