Palermo wint alweer niet

Maarten Vandenabeele

Palermo slaagde er alweer niet in om te winnen in de Serie A. De riante voorsprong van de Rosaneri op de achtervolgers smelt als sneeuw voor de zon. Lazio maakte opnieuw een goede beurt, net als Fiorentina, dat begint mee te spelen voor Europees voetbal.

Di Michele bracht thuisploeg Palermo na 23 minuten op voorsprong tegen Chievo, na een defensieve blunder van Sammarco. Caracciolo kreeg kansen op een grotere voorsprong, maar faalde. Net voor de pauze snoepte Obinna Zaccardo de bal af en hij schoot de gelijkmaker voorbij Fontana: 1-1. De tweede helft was een maat voor niets.

Lazio was duidelijk te sterk voor Torino. Pandev (foto, 1-0) scoorde in elke helft eenmaal, maar Lazio had meerdere mogelijkheden om de score nog op te drijven. Voor Zaccheroni kan dit wel eens het begin van het einde zijn bij Torino, dat gevaarlijk dicht bij de degradatieplaatsen komt.

Fiorentina ging winnen in Catania. In een evenwichtige wedstrijd waarbij de Viola de beste kansen kregen, leidde de rode kaart voor Minelli, na een uur spelen, het doodvonnis in voor de thuisploeg. Catania hield bijna stand, maar enkele minuten voor affluiten kopte Toni de winning goal binnen: 0-1.

Parma ging thuis onderuit tegen Sampdoria. Nieuwe coach Ranieri had zich zijn debuut wel anders voorgesteld dan twee opeenvolgende nederlagen (Braga en Samp). Quagliarella (foto) scoorde even voor het uur de 0-1. De Blucerchiati kregen nog een strafschop om de score verder op te drijven, maar Volpi miste.

Livorno herpakte zich van de Europese thuisnederlaag tegen Espanyol en klopte Messina. Fiore en Lucarelli brachten de Amaranto op 2-0, waarna Zoro de eer nog kon redden, maar ook niet meer dan dat: 2-1.

Ascoli kwam terug van een 0-2 achterstand tegen Udinese. Iaquinta en Baretto scoorde voor de rust, maar in de tweede helft bezorgde Soncin met twee doelpunten de rode lantaarn een puntendeling: 2-2.

Reggina en Atalanta hielden elkaar in evenwicht. Amoruso bracht de thuisploeg aan de leiding na 63 minuten, maar een own goal van Lanzaro bezorgde Bergamo een verdiend punt. Migliacco kreeg nog rood op enkele minuten van het einde, maar dat bracht het punt van de bezoekers niet meer in gevaar.