Benfica vloert Dinamo in tweede helft

Kevin Vanbuggenhout

Met het Roemeense Dinamo Boekarest moest Benfica Lissabon afrekenen met een lastige klant. De heenmatch op eigen bodem had Benfica met 1-0 gewonnen. De wedstrijd in Boekarest beloofde dus nog veel spannende momenten.

Boekarest had nog een achtstand op te halen en startte in de hoogste versnelling. Danciulescu schoot al snel over. Net na het kwartier was daar weer een mogelijkheid voor Dinamo Boekarest. De vrije trap van Cristea werd gered door Quim. De doelman van Benfica zou nog eens moeten uitpakken met een redding op een schot van Cristea. Halverwege de eerste helft werd Dinamo Boekarest toch beloond voor de geleverde inspanningen. Pulhac stak de bal door naar Munteanu en die schoot de 1-0 op het bord. Na de openingstreffer kon Benfica zich toch wat herpakken. Simao schoot net naast. De Portugees versierde ook de laatste kans uit de eerste helft, maar kon ook die niet benutten.

Benfica Lissabon ging verder op het elan van het einde van de eerste set. Het belangrijke uitdoelpunt kwam vijf minuten na de rust tot stand. Anderson kopte een voorzet van Simao binnen. In de 64ste minuut werd Boekarest helemaal KO geslagen. Katsouranis kopte een nieuwe voorzet van Simao binnen: 1-2. Benfica hield de zege vast en won net als in de heenmatch met het kleinste verschil. Benfica gaat dus door naar de achtste finales van de UEFA Cup.