Strijd om Europa in Toscane

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Strijd om Europa in Toscane
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu de spanning om plaats 1 en 2 weg is, moeten we ons meer gaan focussen op wat daaronder gebeurt. Ook plaats 3 en 4 geven in de Serie A recht op een startbewijs voor de laatste voorronde van de Champions League. Fiorentina kan de strijd volledig open gooien als de Viola de burenstrijd winnen van Empoli. AC Milan hoopt op een nieuwe Ronaldo-show en Inter kan tegen Catania weer aanknopen met de overwinning, na de midweekwedstrijd tegen Valencia.

Fiorentina en Empoli zitten beide in een uitstekende vorm. Fiorentina's thuisreputatie - 8 keer winst in 11 matchen - maakt hen toch de favoriet voor deze streekderby. Toni is bovendien opnieuw volledig fit en dat scheelt een slok op de borrel voor de ploeg uit Firenze. Met Jorgensen (foto) en Mutu zal hij de 'tridente' vormen. Tegenstander Empoli mist verdediger Tosto, die vorige week bij de 1-0 winst tegen Roma rood kreeg. Bij winst van de thuisploeg slinkt de voorsprong van Empoli op de Viola tot 4 punten.

AC Milan en Sampdoria staan ook in elkaars buurt. De Rossoneri hebben met 33 punten er 3 meer dan de Blucerchiati uit Genua. Ancelotti geeft Ronaldo opnieuw voluit zijn kans. Wie hem zal bijstaan in de aanval, is nog onzeker: Inzaghi is fit, net als Gilardino, maar misschien opteert 'Carletto' wel voor een compleet Braziliaanse voorhoede, zoals tegen Siena, met Oliveira en Kakà naast 'Il Fenomeno'. Sampdoria kreeg deze week een zware klap met de positieve plas van kapitein Flachi. Naast de op cocaïne betrapte spelmaker zijn ook Olivera, Berti, Terlizzi en Delvecchio niet beschikbaar. Gelukkig kan Novellino wel nog rekenen op topschutter Quagliarella, dit seizoen al goed voor 10 doelpunten.

Inter moet op verplaatsing naar Catania, maar door de naweeën van Catania - Palermo vindt de wedstrijd in Cesena plaats. De 'thuisploeg' lijkt dit seizoen zijn beste pijlen te hebben verschoten en snakt wellicht naar de zekerheid omtrent het behoud. Inter zou dus wel eens zonder al te veel moeite naar een nieuwe overwinning kunnen gaan. Toch kent Mancini wat problemen: centrale middenvelders Cambiasso (foto) en Vieira zijn enige tijd out met een blessure en Dacourt is geschorst. Adriano maakte het deze week wat te bont in het nachtleven. Het bestuur kon er niet om lachen en een vertrek van de Braziliaan aan het einde van het seizoen lijkt onoverkomelijk.

Roma neemt het in eigen huis op tegen Reggina. In geelrood Rome is de Champions League dezer dagen belangrijker dan de competitie, waar de tweede plaats al zo goed als vastligt. Het zou dus kunnen dat Spalletti roteert, wat kansen biedt aan o.a. Wilhelmsson, Tavano en Vucinic om wat speelminuten te verzamelen. De bezoekers zijn aan een sterk seizoen bezig: zonder de strafpunten deed Reggina mee voor Europees voetbal. In de laatste vijf wedstrijden werd maar eenmaal, tegen Milan, verloren. Ontdekking Bianchi mist vooraan wel de steun van veteraan Amoruso, die geschorst is.

De andere wedstrijden van de vijfentwintigste speeldag:

Atalanta - Palermo
Cagliari - Lazio
Chievo - Torino
Livorno - Ascoli
Messina - Siena
Udinese - Parma


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties