Napoli aan de leiding

Maarten Vandenabeele

Napoli is de nieuwe leider in de Serie B, in afwachting van Modena - Juventus van maandag. Op verplaatsing ging de ploeg van coach Reja bij Triestina winnen, waardoor Juve voorlopig op 1 punt staat.

Thuisploeg Triestina kwam verrassend op voorsprong: al na 9 minuten kon de thuisaanhang juichen. Eliakwu legde de bal panklaar voor Silva Ceron, die niet miste: 1-0. De bezoekers kwamen even voorbij het halfuur langszij, toen Cannavaro hoger sprong dan de rest op hoekschop en binnenkopte: 1-1. Kort na de pauze was Cannavaro alweer het sterkst op een corner en Bucchi (foto, links) kon zijn kopbal in doel verlengen: 1-2. Het mooiste doelpunt viel een kwartier voor tijd: De Zerbi (foto, rechts) nam de bal met het hoofd mee en lobde heerlijk over doelman Rossi: 1-3.

Piacenza won de topper van Genoa en wordt derde. Aan de rust stond het 2-0 na twee defensieve blunders van de bezoekers, in dank aangenomen door Cacia en Stamilla. Di Vaio gaf de Rossoblu weer hoop, door met een gescoorde penalty in de 55e minuut de spanning terug te brengen, maar in de slotfase legde Nef de thuiszege definitief vast: 3-1.

Rimini en Bologna hielden elkaar in evenwicht. De bezoekers waren het dichts bij een doelpunt, maar topschutter Bellucci miste een strafschop. Ook het doelhout stond in de weg, maar ook Rimini kreeg uitstekende kansen om aan een doelpunt te raken. Gescoord werd er echter niet: 0-0.