Angola belooft CAF klaar te raken

Angola belooft CAF klaar te raken
Foto: © SC

Angola heeft de CAF, de Afrikaanse tegenhanger van de UEFA, belooft dat het klaar zal zijn om in 2010 het Afrikaans landenkampioenschap te organiseren. Officials van de Angolese regering lieten weten dat er zeker vier nieuwe stadions klaar zullen zijn zes maanden voor de start van het toernooi.

De Afrikaanse voetbalbond houdt Angola goed in de gaten want de Afrikacup in 2010 geldt als een test voor het WK dat later op dat jaar zal afgewerkt worden in Zuid-Afrika. Het toernooi wordt zes maanden voor de start van dat wereldkampioenschap gespeeld.

Angola bouwt aan stadions in de hoofdstad Luanda en in de provinciesteden Cabinda, Lubango en Benguela. Het complex in Luanda wordt gebouwd bij de universiteit en zal zo'n 40.000 toeschouwers kunnen toelaten. De andere stadions zullen zo'n 20.000 plaatsen hebben.

De volgende Afrika Cup wordt volgend jaar in Ghana gespeeld. In 2010 is zoals gezegd Angola aan de beurt. In 2012 wordt het een co-organisatie tussen Equatoriaal Guinea en Gabon en in 2014 wordt er gevoetbald in Libië.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties