OHL bevestigt goede vorm als winnaar van vijf wedstrijden op rij

Bart Hermans

Oud-Heverlee Leuven heeft zondagnamiddag met 3-2 gewonnen van Hamme. Voor de thuisploeg scoorden Ruytinx ( 2 maal ) en Schoonjans. Voor de bezoekers scoorden D’Haeseleer en Reigel.

Oud-Heverlee Leuven startte, voor het eerst met Fabrice Omonga op het middenveld, zwak aan de wedstrijd. Het kwam overal een stap te laat en dat leidde tot kansen voor Hamme. Leuven kwam drie keer goed weg na kansen voor Demeyer, D'Haeseleer en Deridder. Maar de vierde keer was het wel raak. 11 minuten na aftrap tikte D'Haeseleer overhoeks binnen op een voorzet van Demeyer.

Oud-Heverlee Leuven schoot wakker en begon eindelijk te voetballen. Via een actie van Schouterden op de linkerflank werd de bal voor doel gebracht. Na wat geharrewar kwam de bal bij Bjorn Ruytinx terecht, die staalhard binnenknalde. OHL was bevrijd en kon zijn geliefkoosde spelletje weer spelen. Door samenspel met Schouterden kwam Ruytinx na een schitterende beweging alleen voor de keeper. Hij was nog buiten de baklijn maar trapte de bal hard in de korte hoek binnen. Geen minuut later sloeg de vreugde om. Na een actie op links van Hamme, maakte Vastmans een ongelukkige haakfout in de 16 meter. De bal ging op de stip. Kapitein Tim Reigel nam zijn verantwoordelijkheid en zette de strafschop om. Identieke fase, amper een minuut later, aan de overkant waar Brogno werd gehaakt in de 16 meter. Scheidsrechter Defour fluit dan geen strafschop. Brogno kreeg nadien wel nog geel. Vanhamel hield voor rust OHL nog in de wedstrijd door een goede redding op een poging van Traore.

Oud-Heverlee Leuven kwam even zwak uit de kleedkamers als ze aan de wedstrijd begonnen was. Vanhamel hield OHL weer recht na een schot van Demeyer.  Na enkele goede kansen voor Brogno en Ruytinx en een bal op de binnenkant van de paal van Remy, leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Door een gevaarlijke voorzet van Remy kregen de Leuvenaars nog een corner. Schoonjans stond op de goede plaats en knalde de bal hard en hoog in de touwen, waardoor hij zorgde voor de 15 op 15.

Oud-Heverlee Leuven herstelt zo zijn thuisreputatie en kan vol vertrouwen uitkijken naar de thuismatch tegen AFC Tubize volgende zondag.