Boca en River startten slecht

Luc Goderis

Na de vierde speeldag in het Torneo de Clausura voert niet Boca Juniors of River Plate de tabel aan.  Die eer is weggelegd voor het bescheiden Arsenal de Sarandi want op de vierde speeldag gingen zowel Boca als River in eigen stadion met de billen bloot.

Boca Juniors moest met 0-3 zijn meerdere erkennen in San Lorenzo.  De bezoekers nam met deze overwinning revanche op de 7-1 nederlaag van vorig seizoen.  Halfweg de eerste helft kwam San Lorenzo via Ezequiel Lavezzi op voorsprong en na de rust zorgden Gaston Fernandez en Andres Sivera voor de 0-3.

River Plate won de eerste drie wedstrijden van de competitie, maar was niet opgewassen tegen Argentinos Juniors. Marco Rubén opende nog wel de score voor de ploeg van Daniel Passarella, maar Sebastian Carrera en Gabriel Hauche zorgden voor de verrassende overwinning.

Arsenal versloeg thuis Vélez Sarsfield met 3-1 dankzij doelpunten van Pablo Sebastian, Lucas Valdemarin en Carlos Castiglione.  Estudiantes, winnaar van het Torneo Apertura, zegevierde op bezoek bij Belgrano.  Het werd 1-2 door treffers van Pablo Piatti en José Luis Calderón.

Arsenal staat met twaalf op twaalf alleen eerste.  San Lorenzo volgt op twee punten, terwijl River Plate, Lanús en Argentinos Juniors allen al drie punten verloren.  Boca Juniors en Estudiantes staan met acht en zeven punten respectievelijk op een zesde en zevende plek.