Janevski: 'Defensie was Zwitserse kaas'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Janevski: 'Defensie was Zwitserse kaas'
Foto: © SC

De blauw-zwarte kelk werd op Het Kiel tot op de bodem geledigd. Club Brugge hield in de eerste helft nog gelijke tred met Germinal Beerschot, maar werd erna helemaal weggespeeld. "We zijn voor drie punten gekomen, maar gaan met vier doelpunten naar huis”, reageerde Cedomir Janevski ontgoocheld. “Club Brugge moest heel haar verdediging door elkaar halen en mag dat toch als een valabel excuus inroepen voor deze wedstrijd”, probeerde Marc Brys de Brugse wonde een beetje te zalven.
 
Uit de mond van hun eigen trainer kwamen andere woorden. “Er waren geen automatismen in de verdediging, maar dat mag geen excuus zijn voor deze prestatie”, klonk het bitter bij Cedomir Janevski. “Tijdens de eerste helft speelden we nog redelijk en had Bosko Balaban de kans op de 1-1, maar hij besluit om zijn eigen kans te gaan in plaats van af te leggen voor Manasseh Ishiaku. Tijdens de tweede helft leek onze defensie wel Zwitserse kaas en na de 2-0 gingen de kopjes naar beneden en was het over. We hebben nog alles of niets geprobeerd. Het wordt dan nog 4-0, maar veel verschil maakt dat niet.”
 
Het werd dus niets voor Club Brugge, maar dat wil niet zeggen dat Janevski de strijdbijl begraaft. “Tot vandaag geloofde ik nog in Europees voetbal via de competitie, maar de kloof is nu te groot geworden. De vierde plaats is nog wel haalbaar en we moeten de ambitie hebben om die plaats te halen”, aldus de Macedoniër. “We moeten met dezelfde ploeg verder en moeten ons nu concentreren op de beker om Europees voetbal te halen.”
 
Spelers en supporters van Germinal Beerschot vierden uitgebreid de 4-0 overwinning. Coach Marc Brys wou niet veel van dat feestje missen en hield het kort. “Droomvoetbal? De spelers hebben gesproken op het veld. Ze hebben getoond dat ze over de nodige dosis voetbalintelligentie beschikken. We moeten daar nu op verder bouwen”, toonde Brys zich uiterst tevreden. De politieagent met loopbaanonderbreking haalde ook de loftrompet boven voor enkele spelers. “De spitsen vinden elkaar blindelings en Hernan Losada speelde een zeer slimme wedstrijd op de flank. Hij bewees zich ook op defensief vlak”, vertelde Brys vooraleer hij zich terug tussen het feestgedruis waagde.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties