Blue Army: 'Wie ons ridiculiseert, we spuwen jullie uit'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Blue Army: 'Wie ons ridiculiseert, we spuwen jullie uit'
Foto: © SC

Dat de supporters van Club Brugge morren is oud nieuws, maar nu is ook de toonaangevende supportersfederatie Blue Army opgestaan. In een open brief maakt Blue Army duidelijk dat ze het gedrag van sommige spelers spuugzat is. De boodschap is duidelijk: "Wie ons belachelijk maakt, spuwen we uit."

De Blue Army zorgt altijd voor sfeervolle acties in het Jan Breydelstadion zoals bijvoorbeeld door middel van tifo's, vlaggen, cantussen en nog veel meer andere initiatieven. Maar nu is de supportersgroep het kotsbeu. "We zullen voortaan enkel de spelers steunen die het waard zijn, want genoeg is genoeg. Blijkbaar vinden sommigen het niet nodig om nog hun truitje nat te maken. Clubliefde is een leeg begrip geworden. Wie niet voor Club door het vuur wil gaan, wie niet fier is op onze blauwzwarte kleuren, heeft hier niets meer te zoeken. De spelers mogen wat meer respect tonen voor hun supporters", aldus Blue Army.

Blue Army-oprichter Nico Bollaert, sprekende uit eigen naam, verklaart in Het Laatste Nieuws dat de meeste supporters het wel eens met hem zullen zijn als hij zegt dat Koen Daerden en Sven Vermant niets te verwijten valt omdat ze voor elke bal gaan. "Ook Philippe Clement en Jonathan Blondel geven het goede voorbeeld, maar helaas kan dat niet van iedereen gezegd worden. Ivan Gvozdenovic, Brian Priske en Ibrahim Salou kunnen niet beter dan wat ze laten zien, maar Bosko Balaban zijn we beu want hij teert enkel op zijn flitsen. Ivan Leko denkt dat hij één van de beste spelers is, maar hij presteert niks en met Gaëtan Englebert hebben we het ook gehad. Hij speelt zonder bezieling", besluit Bollaert.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties