Interview VK sprak met Spencer Verbiest

Philippe Crols
| 0 reacties
VK sprak met Spencer Verbiest
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Tweedeklasser Antwerp staat voor enkele cruciale weken. De topwedstrijden volgen elkaar in sneltempo op. Kortrijk en komend weekend KV Mechelen voor de competitie en tussendoor is er ook nog de dubbele bekerconfrontatie met Standard. Voetbalkrant trok afgelopen week naar de Bosuil waar het Spencer Verbiest vroeg naar de verwachtingen die er bij Antwerp nog zijn. 
Spencer, Antwerp speelde vorig weekend 0-0 gelijk tegen Kortrijk. Kregen de titelambities een zekere knauw?
 
Ik denk dat niet. Er zijn nog tien wedstrijden te spelen en dus nog dertig punten te verdienen. Alles kan bijgevolg nog. We moeten op de slotdag ook nog naar Dender. Het duel met KV Mechelen van komend weekend wordt hoe dan ook wel cruciaal. Als we dan verliezen, dan zal het nog moeilijk worden, maar ik denk dat alle kansen er nog zijn.
 
Antwerp gelooft nog volop in de titel?
 
Zeker weten.
 
De wedstrijd tegen KV Mechelen, is het van moeten?
 
Ik denk dat het wel van moeten is, ja. Volgens mij hebben we de laatste twee jaar drie wedstrijden gewonnen tegen Mechelen en dat speelt in ons voordeel. Mechelen is wel aan een goede reeks bezig en dus niet te onderschatten en het zal dus een moeilijke wedstrijd worden. Met onze ploeg moeten we echter wel kunnen winnen.
 
Is er nog zoveel vertrouwen als enkele weken geleden? De afgelopen resultaten waren toch iets minder. 
We hebben één week gehad dat we tegen Tienen, Waasland en Tubeke maar een puntje raapten. Dat was even moeilijk voor ons. Na de 5-1 overwinning tegen Oostende en dan een goede wedstrijd voor de beker, is het vertrouwen er wel terug. En ik denk dat we tegen Kortrijk, ondanks dat we met een minderheid waren, toch nog hebben kunnen vechten, dus ik denk dat het vertrouwen er nog altijd is.
 
Als het nog zou fout lopen in de competitie hebben jullie uiteraard nog de eindronde. Geeft dat een zekerheid?
 
Het is natuurlijk wel een zekerheid, want het is een extra optie om over te gaan. Maar ik denk wel dat de eindronde dit jaar moeilijk gaat zijn. Als we de eindronde ingaan pakken we normaal Mechelen en Kortrijk mee en dat zijn toch heel goede ploegen.
 
En nog een eersteklasser ook. Welk team zou je er graag bijhebben?
 
Wel op het moment zou het Beveren zijn dat we erbij krijgen, maar ik ben eerder bang van Mechelen en Kortrijk dan van voetbal in eerste klasse.
 
Dan ook nog de beker van België, je haalde het daarnet even aan, Standard. Geloof je nog in een stunt in de terugwedstrijd?
 
Ja, ik denk dat wel. We moeten dat ook doen. Als we het geluk hebben dat we kunnen scoren voor de rust en geen doelpunt slikken, dan kan alles nog. Het is snel gebeurd, een goal maken. Tegen zo’n ploegen spelen we toch beter en het is te hopen dat Standard ons gaat onderschatten.

Jijzelf dan. Je tekende hier bij tot 2009. Als Antwerp niet zou overgaan naar eerste klasse, blijf jij dan ook
hier?
 
Dat zal moeten denk ik.
 
En als er nu een grotere club komt?
 
Ik heb ook gesproken met mensen in mijn omgeving en je kan natuurlijk wel naar eerste klasse gaan en Antwerp weigeren, maar dan kom je bij clubs terecht als Westerlo, Beveren. Dan is het aantrekkelijker om bij Antwerp te spelen in de top van tweede klasse of misschien in eerste klasse dan bij zulke clubs. Als er dan een topclub komt, wat niet het geval zal zijn denk ik, dan zullen die wel kopen als het moet. Maar ik woon in Antwerpen, dus voor mij is dit eigenlijk perfect.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties