Calciopoli deel 2 van start

Calciopoli deel 2 van start
Foto: © SC

Wie dacht dat het Calciopoli-schandaal achter de rug was, heeft het bij het verkeerde eind. De openbare onderzoekers van Napels hebben na bijna een jaar hun onderzoek afgerond en hebben niet minder dan 48 mensen in staat van beschuldiging gezet. Tevens vonden zij 39 wedstrijden uit het seizoen 2004-2005 verdacht, waarvan er 15 niet genoemd werden tijdens het eerste Calciopoli-schandaal. Onder die wedstrijden is er onder andere de 0-0 tussen Juventus Turijn en AC Milan.
 
Net als in het eerste gedeelte van het schandaal staat de voormalige technische directeur van Juventus, Luciano Moggi (foto), centraal. Volgens de onderzoekers deelde Moggi geheime simkaarten uit aan scheidsrechtersaanduiders Paolo Bergamo en Pierluigi Pairetto, de technische directeur van Messina Mariano Fabiani en scheidsrechters Gianluca Paparesta, Salvatore Racalbuto, Stefano Cassarà, Antonio Dattilo, Paolo Bertini, Marco Gabriele, Tiziano Pieri, Massimo De Santis en Marcello Ambrosino om zo de contacten te kunnen verzorgen.
 
Als reactie op de bevindingen blijft Messina volhouden dat het niets misdaan heeft. Officieel wil Juventus niet reageren tot het iets concreet in zijn handen heeft, maar voorzitter Giovanni Cobolli Gigli wou wel kwijt dat zijn ploeg al een zware prijs heeft betaald en dat men zal bewijzen dat het Calciopoli-schandaal niet bij hen is gestart.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties