Palermo op bezoek bij Inter

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Palermo op bezoek bij Inter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de tweeëndertigste speeldag treffen Inter en Palermo elkaar in Giuseppe Meazza. Voor de thuisploeg is het enkel nog aftellen naar de Scudetto, maar voor de bezoekers staat er nog heel wat op het spel. Roma probeert de kater van Manchester weg te spelen tegen Sampdoria, terwijl Milan op visite gaat bij Messina.

Na het puntenverlies in Reggina kan de titel deze speeldag nog niet worden veroverd, maar voor Mancini zijn het vrij ontspannende weken. Het is niet meer dan aftellen voor de Nerazzurri en de kleine blessures verbrodden het humeur van de trainer allerminst. Ibrahimovic raakt wellicht niet fit, maar Crespo en Adriano zijn wel speelklaar.
Guidolin krijgt van voorzitter Zamparini voorlopig niet de bons: tot aan het einde van het seizoen mag hij de Rosaneri blijven leiden. De coach verklaarde meteen enthousiast dat hij het uiterste zal doen om de vierde plaats toch nog binnen te halen. Een overwinning in Milaan, hoe onwaarschijnlijk ook, is dus meer dan welkom. De Sicilianen kunnen opnieuw rekenen op spelmaker Corini (foto) en spits Di Michele: een gevoelige kwaliteitsinjectie. Als ook Simplicio en Bresciano hun vorm van de heenronde terugvinden, is er iets mogelijk.

Het valt af te wachten in hoeverre de vernedering in de Champions League zal blijven nazinderen bij AS Roma. De Giallorossi kunnen het zich niet permitteren punten te laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria. Het grote gevaar Lazio komt immers steeds dichter. Taddei raakte dinsdag geblesseerd tijdens de opwarming en achter zijn naam staan nog steeds vraagtekens. Tavano en Wilhelmsson kunnen hem vervangen. Perrotta komt weer in het team na zijn Europese schorsingsdag.
Sampdoria is al 2 seizoenen lang erg onvoorspelbaar: knappe prestaties worden afgewisseld met bedroevend zwakke wedstrijden. De Blucerchiati maken wel nog steeds kans op een Europees ticket, dus voor hen wordt het ook geen eindeseizoenswedstrijd. Quagliarella (foto) hoopt zijn status nog wat te verhogen en op hem rust de hoop van de ploeg uit Genua om iets mee te graaien uit Rome.

Het noodlijdende Messina krijgt het bezoek van AC Milan, dat zich de koning te rijk voelt na de winst in Munchen. De Sicilianen moeten dringend punten pakken om de degradatie te vermijden, maar ook Milan heeft de punten nodig in de zoektocht naar de vierde plaats. Bij de Rossoneri zien we wellicht Gilardino en Ronaldo in de spits, want beiden kwamen woensdag niet in actie. Oliveira lijkt helemaal te hebben afgedaan bij Ancelotti en moet niet meer op veel speelminuten rekenen.


De andere wedstrijden van de tweeëndertigste speeldag:

Ascoli - Lazio
Cagliari - Empoli
Fiorentina - Siena
Livorno - Siena
Parma - Catania
Torino - Atalanta
Udinese - Chievo
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties