Brys: 'Dit veld was een schande'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Brys: 'Dit veld was een schande'
Foto: © SC

Het tactisch plannetje van Marc Brys klopte als een bus. Zelf op balbezit spelen en de ballen snel voor het Zulte Waregem-doel zwiepen. Na de pauze volgden dan ook nog de doelpunten.

"Ik zag hier vandaag een goede balcirculatie van mijn elftal. Akkoord, na de uitsluiting van Reina was het voor ons, met elf tegen tien, iets makkelijker. Daarom drukte ik mijn spelers tijdens de rust op het hart om zeker niet overhaast te werk te gaan... en gewoon op de kansen te wachten die er toch zouden komen. En zo gebeurde!"

Marc Brys vond de in Waregem betwiste beslissingen van scheidsrechter Pots terecht. Maar de coach hekelde wel de slechte staat van de grasmat. Iets waar thuistrainer Francky Dury zich gretig bij aansloot.

"Deze grasmat is eersteklassevoetbal onwaardig. Ze lag er onverzorgd bij, het gras was niet gemaaid, de mat niet gerold. Vooral voor onze technisch onderlegde voetballers is het archi-moeilijk om op zo'n terrein een goede combinatie in elkaar te boksen", vond Brys, die verder zijn spelers feliciteerde voor hun collectief sterke, volwassen prestatie. "De concentratie bleef intact. Ook na de 0-2 bleven we op onze hoede voor de Waregemse counters. Echt, dit is een mooie overwinning."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties