Grønkjær bezorgt Kopenhagen overwinning

viki meeuwis

De 25e speeldag in de SAS-Ligaen was er eentje dat gekenmerkt werd door blunders van de keepers. In verschillende wedstrijden eisten zij een hoofdrol op, vaak had dit een beslissende invloed op de uitslag van de wedstrijd. Kopenhagen ging op bezoek bij Nordsjælland en had aan een doelpunt genoeg om met de overwinning aan de haal te gaan. Brøndby speelde thuis en dat betekende dat ze sowieso meer kans hadden op een overwinning dan op een verlies. Onderaan in het klassement staan nog steeds Silkeborg en Vejle, die het gisterenavond tegen elkaar opnamen.

FC Nordsjælland – FC Kopenhagen: 0-1
FC Kopenhagen speelde niet met de sterkste opstelling maar kende geen echt grote problemen met Nordsjælland. De wedstrijd eindigde op een 1-0 overwinning voor de landskampioen dankzij een goal van Jesper Grønkjær. Trainer Ståle Solbakken had ervoor gekozen om op verschillende plaatsten te roteren. Niclas Jensen, Michael Silberbauer en Ailton Almeida ontbraken in de basisopstelling.
FC Nordsjælland kende serieuze moeilijkheden om de verdediging van Kopenhagen te ontwrichten, nochtans ontbrak daarin Michael Gravgaard. Gravgaards vrouw moest gisterenavond bevallen en hij had daarom vrij gekregen. In de eerste vijf minuten kreeg de thuisploeg goede kansen via Thomas Kristensen en Morten Nordstrand maar ze ontbraken scherpte voor doel. Dat was ook het geval in de aanvalslinie van Kopenhagen, die hadden hulp nodig van de doelman van Nordsjælland om tot scoren te komen.

Kort na de rust stuurde Grønkjær de bal het veld in maar toen keeper Kim Christensen die wilde wegtrappen, trapte hij die de lucht in waarna die in eigen goal terecht kwam. Nordsjælland staat na deze nederlaag op de vijfde plaats met 39 punten. FC Kopenhagen daarentegen staat met zestig punten, dertien meer dan Midtjylland, stevig aan de leiding.

Randers FC – AaB: 1-1
Randers moest tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel tegen AaB, nochtans was Randers gedurende de wedstrijd de dominerende ploeg geweest. Zij kwamen ophet half uur verdiend op voorsprong via een doelpunt van Baye Djiby Fall, die de bal tegen de netten kopte. Fall slaagde erin om de nog twee keer te scoren maar beide doelpunten werden afgekeurd, eerst voor hands, later voor offside. Hoewel Randers het speloverwicht hadden, slaagden ze er niet in om dat in meer doelpunten te vertalen. In plaats daarvan kwam AaB langzaam aan beter in de wedstrijd. Het duurde tot in de toegevoegde tijd vooraleer AaB de gelijkmaker kon scoren. Het was Rade Prica die de 1-1 voorbij keeper Martin S. Jensen schoot.

AC Horsens – FC Midtjylland: 2-2
AC Horsens was goed op weg om een nieuw clubrecord te vestigen, namelijk drie zeges op rij maar toen sloeg Jesper Mikkelsen toe en reduceerde de score naar een 2-2 gelijkspel. In de eerste twintig minuten werd debutant Søren Jochumsen, in het doel van Midtjylland twee keer gepasseerd. De eerste keer in de zevende minuut, toen Leon Jessen een pass stuurde naar Yasin Avci die de bal recht in doel schoot.
De tweede keer was in de twintigste minuut via Henrik Hansen. Op het half uur wist Frank Kristensen de stand op 2-1 te brengen via een kopbal na een pass van Danny Olsen. Tien minuten voor het einde stuurde Jesper Mikkelsen een redelijk ongevaarlijke vrije trap het veld in, en een zeer passieve verdediging bij Horsens liet de bal in het doel dwalen.

OB – Esbjerg: 0-0
OB slaagde er niet in om gebruik te maken van het feit dat Midtjylland punten liet liggen in hun match tegen Horsens. In de wedstrijd tegen Esbjerg gisterenavond kwamen ze niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Esbjerg moet nog steeds een eerste zege behalen dit voorjaar.
Het was pas na de pauze dat er wat beweging in de match kwam. Dat had vooral te maken met het feit dat Radonjic naar de kant werd gehaald ten voordele van Johan Absolonsen. Door zijn samenspel met Jonas Borring op de flank, onstonden wat kleine kansen voor de thuisploeg. Maar nog de keeper van de thuispoeg, Arek Onyszko, noch die van de bezoekers, Lars Winde moest zich in deze match oververmoeien. OB blijft door dit resultaat op de derde plaats hangen.

Brøndby IF – Viborg FF: 3-1
Het eerste doelpunt viel in de achtste minuut. Dat was min of meer te danken aan keeper Stephen Andersen. Die liet een vrije trap van Thomas Poulsen vanop 25 meter passeren, hij dacht namelijk dat de bal naast het doel zou gaan en keek toe hoe de bal in plaats daarvan in de hoek in het doel terecht kwam. Verder dan een 1-0 achterstand kwam de thuisploeg niet in de eerste helft en na die flater van Andersen dropen ze dan ook onder een fluitconcert af naar de kleedkamers.
Na de rust zat Brøndby beter in het spel en nam langzaam het heft in handen. Na 56 minuten resulteerde die druk in een kans voor Jacob Bertelsen. Die schoot de bal met de linkervoet richting doel. De bal kaatste af op een been van een verdediger en verschalkte keeper Johan Alvbåge. Brøndby bleef druk zetten en Morten ”Duncan” Rasmussen zorgde ervoor dat de zege naar de thuisploeg ging met twee doelpunten.

Silkeborg IF – Vejle BK: 1-1
Voor zowel Silkeborg en Vejle was dit een belangrijke wedstrijd, met nog acht wedstrijden te gaan. Al lijken ze niet aan degradatie te kunnen ontsnappen was het voor de eer toch belangrijk om van elkaar te winnen. Issey Farran had Vejle in de 71e minuut op voorsprong gebracht na een fout van keeper David Preece. Die had de bal via een doeltrap recht op de borstkas van Farran getrapt die vervolgens de bal maar in open doel had te schieten. Vejle leek op weg naar een zege. In de toegevoegde tijd stonden ze bij de bezoekers met hun voeten weer op de grond. Invaller Holmar Örn Runarsson kon in de toegevoegde tijd alsnog de gelijkmaker scoren.