Maxi Rodriguez is de nieuwe Oulmers

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Maxi Rodriguez is de nieuwe Oulmers
Foto: © SC

Atlético Madrid eist van de wereldvoetbalbond een schadevergoeding van 2,5 miljoen euro. De Argentijn Maxí Rodriguez liep vorig jaar in oktober een zware knieblessure op tijdens een interland met Argentinië tegen Spanje. Hij scheurde toen zijn kruisband aan de linkerknie. Atlético vindt dat de FIFA moet opdraaien voor de geleden schade zoals zijn salaris en medische behandelingskosten want Maxí is toch al zo'n zes maanden buiten strijd.

Bij Atlético vinden ze dat de FIFA-bepalingen niet conform de Europese regelgeving zijn. Clubs zijn verplicht hun internationals af te staan en daarbij ook nog eens de verzekering te betalen. 

Met die eis gaat de Madrileense club het voorbeeld van Charleroi volgen. De Waalse eersteklasser eist een schadevergoeding van 616.000 euro naar aanleiding van een blessure van de Marokkaan Abdelmajid Oulmers. De rechter in Charleroi besliste vorig jaar in mei dat Europese Hof van Justitie in Luxemburg deze zomer uitspraak zou moeten doen.

Thomas Kurth, de voorzitter van de G14, liet wel verstaan dat zijn vereniging met de achttien rijkste clubs en Charleroi hun klacht zouden intrekken indien UEFA-voorzitter Michel Platini en FIFA-baas Sepp Blatter op het einde van dit seizoen een aanvaardbaar voorstel zou presenteren. De G14 heeft een schadeclaim van 860 miljoen euro lopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties