Analyse Klimmen en dalen in Oost-Vlaanderen (3)

Gentil Dossche
| 0 reacties
Klimmen en dalen in Oost-Vlaanderen (3)
Foto: © SC

KLIMMERS

Kampioen
: Na een meer dan bewogen thrillerseizoen kon Eendracht Appelterre uiteindelijk de titel vieren, al gebeurde dit pas in de slotminuten. De tabaksplanters zetten volgend seizoen hun opmars verder in 4de Nationale.
 
Eindronde: De kaarten zijn nog niet helemaal geschud, maar zeker is alvast dat KFC Eeklo (1ste periode), SK Berlare (3de periode) en Olsa Brakel (2de in de eindstand) in de urne gaan voor de eindronde en de bijkomende promotie. Op het 4de eindrondeticket is het nog even wachten, gezien de resultaten in Bevordering. Voor SKDJ Lovendegem (2de periode) is het angstvallig en voor Sparta Petegem (4de in de eindrangschikking) hoopvol afwachten geblazen. Je weet “de een zijn dood is …”
 
DALERS
16de: Fc Kerksken zakt naar 2de Provinciale
15de: Eendracht Machelen is hetzelfde lot beschoren
14de: Klauwaerts Kemzeke eindigt op de “barrageplaats”
I
ndien GEEN of EEN Oost-Vlaamse daler uit Bevordering betekent dit een eindronde met de 3 ploegen die in 2de Provinciale op de 2de plaats eindigen (Nevele, Bambrugge en HO Kalken). De winnaar van de barrage speelt volgend seizoen (nog) in 1ste Provinciale.
 
Indien TWEE ploegen uit Bevordering zakken, vervalt de barrageronde en zakt Kemzeke automatisch naar 2de Provinciale!

13de:
SKDJ Lovendegem eindigt op de 13de plaats in het eindklassementIndien DRIE ploegen uit Bevordering naar Provinciale moeten, zakt ook de 13de in de eindrangschikking van 1ste Provinciale.
 
4de klasse A: op 1 speeldag voor het einde staat Sint-Gillis-Waas met 33 punten 14de en dat is een rechtstreekse degradatieplaats (3 dalers + 1 barragist in bevordering). De Waaslanders trekken zondag naar Gent-Zeehaven dat niets meer te winnen of te verliezen heeft. Op de 13de en barrageplaats staat WS Lauwe (35p). De West-Vlamingen zijn te gast bij het al veroordeelde Houdeng. Evergem (36p) staat, samen met Heppignies, 11de en ontvangt Eendracht Zele (37p) op de slotdag. Geen van beide Oost-Vlaamse ploegen is al mathematisch zeker van behoud, al kan Zele enkel op de barrageplaats terechtkomen. Heppignies is te gast bij Wevelgem voor wie de slotdag onbelangrijk is. Winst van Sint-Gillis-Waas en verlies van Evergem en/of Heppignies betekent zondermeer al een extra degradatieronde vooraleer de barrage kan aanvatten! Het kan dus bijgevolg nog wel even duren vooraleer de Provinciale eindronde, al dan niet met Lovendegem, van start gaat!
 
4de klasse B: Lebeke-Aalst (27p en 7 gewonnen wedstrijden) staat momenteel laatste en trekt zondag naar Woluwe-Zaventem. Winst is noodzakelijk om de rechtstreekse degradatie af te wenden, en dan nog … Voor Lebeke staan 4 ploegen met 29 punten, enkel gescheiden door winstmatchen: Grimbergen (9) ontvangt runner-up Temse. Kampenhout (8) krijgt Verbroedering Meldert op bezoek. Leopold-Ukkel (8) moet naar Bornem en Dilbeek Sport (7) zoekt zijn geluk bij Opwijk. Enkel indien minstens 3 van deze 4 ploegen verliezen en Lebeke zelf wint zit er voor de fusieploeg nog een kans in op behoud!
 
Besluit: de kans is vrij groot dat 2 Oost-Vlaamse ploegen (Sint-Gillis-Waas en Lebeke-Aalst) het niet redden, al hopen wij voor hen en voor Kemzeke dat het anders uitdraait. Zele en Evergem hebben hun lot (en ook dat van Lovendegem of Petegem) in eigen hand. Eén ding is zeker: zondagnamiddag zullen veel telefoons weer roodgloeiend staan.
 
Wordt vervolgd …
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties