Man City binnenkort in Thaise handen?

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man City binnenkort in Thaise handen?
Foto: © SC

Vorige week legde Ray Ranson nog een nieuw voorstel op tafel dat zou kunnen leiden tot de overname van Manchester City. De huidige voorzitter van de club, John Wardle, zag een verkoop aan Ranson echter niet zitten. Voormalig premier van Thailand Thaksin Shinawatra lijkt nu in pole position te liggen voor een eventuele overname van Man City. 

Shinawatra verbeterde immers zijn eigen voorstel. Shinawatra zou de club volledig willen opkopen en dus niet enkel de 29% aandelen die voorzitter John Wardle samen met zijn zakenpartner David Makin bezit. Shinawatra liet ook al noteren dat hij manager Stuart Pearce niet wil vervangen door Sam Allardyce, die na zijn vertrek bij Bolton gelinkt werd aan City. Het is immers verre van zeker dat Stuart Pearce ook volgend seizoen aan het roer van Manchester City zal staan, maar hij geniet dus wel het vertrouwen van de Thaise kandidaat-koper. 

Thaksin Shinawatra was in 2004 al geïnteresseerd in Liverpool en heeft nu dus zijn zinnen op Man City gezet. De voormalig premier van Thailand heeft aangegeven dat hij de manager deze zomer meer dan 50 miljoen pond zou geven in een poging City weer naar de top zes van de Premier League te loodsen. Verder beloofde Shinawatra een schuldenvrije toekomst en veel geld om te investeren in jong talent.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties