Bremen geeft niets toe, Leverkusen gaat af

Philippe Crols

De laatste twee wedstrijden van speeldag 32 in de Bundesliga werden zondag afgewerkt. Werder Bremen won makkelijker dan verwacht in de hoofdstad. Leverkusen ging dan weer de boot in.

Bremen had schijnbaar weinig last van de uitschuiver van vorige week en de Europese uitschakeling. Een snelle goal van Rosenberg effende het pad voor de bezoekers in Berlijn. Toen Simunic nog in de eerste helft met rood van het veld moest zag het er al helemaal belabberd uit voor HBSC. Op het uur was het boeken dicht voor de thuisploeg. Rosenberg had met zijn tweede van de middag de stand al op 0-2 gezet en op het uur maakte Diego er 0-3 van. Gilberto kon nog wel tegenscoren, maar Rosenberg had het slotwoord. Hij legde met zijn derde van de namiddag de 1-4-eindstand vast.

Leverkusen ging in eigen huis verrassend de boot in tegen Bielefeld. Na twintig minuten zorgde Wichniarek voor de bezoekende voorsprong, maar Barbarez maakte nog voor rust gelijk. Tien minuten voor tijd zorgde een doelpunt van Kamper ervoor dat Bielefeld de drie punten mee naar huis nam.