Analyse Enkel bovenaan blijft het spannend

Philippe Crols
| 0 reacties
Enkel bovenaan blijft het spannend
Foto: © SC

Werder Bremen, Stuttgart en Schalke gaven elkaar geen duimbreed toe afgelopen weekend. Alle drie de titelpretendenten wonnen hun partij. Onderaan lijkt het lot van Aachen en Mainz bezegeld.

Schalke blijft wel in pole-position voor de titel. Het won, niet zonder moeite, van Nürnberg dankzij een goal van Kuranyi. Stuttgart won iets overtuigender van Mainz dat op zijn beurt zo goed als zeker is van de degradatie. Werder Bremen deed nog beter. Het won met afgetekende 1-4-cijfers op het veld van Berlijn. Drie goals van Rosenberg maakten het verschil.

Onderaan mag Mainz er dus bijna zeker een kruis over maken en ook voor Aachen ziet het er belabberd uit. Het verloor zwaar in Frankfurt, een zespuntenduel. Het werd zowaar 4-0. Dortmund en Bielefeld mogen zich opmaken voor nog een jaartje Bundesliga. Dortmund won op het veld van Wolfsburg dat zich nog wat zorgen mag maken. Nelson Valdez scoorde voor het eerst in een jaar nog eens. Uitgerekend een jaar geleden maakte hij zijn laatste doelpunt eveneens in Wolfsburg. Bielefeld van zijn kant won verrassend met 1-2 in Leverkusen. De strijd om plaats vijf, tussen Leverkusen en Nürnberg, blijft zo spannend. Met Hannover is er zelfs nog een kandidaat bijgekomen voor plaats vijf. Het won van Cottbus.

Bochum won eveneens verrassend en met zware cijfers. HSV ging tegen Bochum met 0-3 de boot in. Gladbach van zijn kant, dat reeds veroordeeld is, pakte nog eens een punt tegen het uitgebluste Bayern.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties