FC Midtjylland nog steeds op tweede plaats

viki meeuwis

Vanmiddag werd de 28e speeldag in de Deense eerste klasse gespeeld. Daarin moest Brøndby op bezoek bij FCN. De ploeg uit Kopenhagen heeft een slechte uitreputatie en het moest dus proberen om een nederlaag te vermijden.

FC Nordsjælland – Brøndby IF: 3-3
In het begin van de wedstrijd had Brøndby het moeilijk , al na dertig seconen stond het 1-0 achter na een goal van Bajram Fetai. Slechts enkel minuten later kreeg FC Nordsjælland weer een kans, ditmaal via Morten Nordstrand maar de anders zo trefzekere aanvaller schoot de bal naast het doel. Tien minuten later kon Thomas Andreasen verdediger Rasmussen en de rest van de defensie opzij zetten en de 2-0 op het bord zetten. In de 37e minuut kon Morten ”Duncan” Rasmussen de stand op 2-1 door handig gebruik te maken van een fout van Ribers die de bal naar keeper Christensen wou terugspelen, ”Duncan” kwam ertussen en schoot de bal in doel. Vijf minuten later was het wederom ”Duncan” die de bal in doel kopte en zo Brøndby weer in de wedstrijd bracht.
Tien minuten na de rust kreeg Chris Katongo een kans en nam die ook, hij schoot de bal hard voorbij keeper Christensen en bracht Brøndby op een 3-2 voorsprong. Het leek erop dat de bezoekers een uitwedstrijd zouden gaan winnen voor het eerst in meer dan een jaar maar het mocht niet zijn. In de 77e minuut bracht Andreasen de stand op 3-3. Brøndby kreeg nog een kans via David Williams maar hij schoot de bal op de paal.

Esbjerg fB – Randers FC: 3-1
Esbjerg won vanmiddag met 3-1 van Randers en haalde daarmee de eerste zege van de terugronde binnen. De bezoekers kregen de meeste en de beste kansen maar het waren de aanvallers van Esbjerg, Jesper Bech, Michaël Murcy en Martin Vingaard die het scherpst voor de dag kwamen. De thuisploeg moest het stellen zonder Djemba-Nyrén en Niki Zimling die geschorst waren. De eerste helft werd gedomineerd door Randers die twee goede kansen kregen maar noch Fabinho, noch Djiby Fall slaagde erin om de bal tegen de netten te krijgen. Tien minuten na de rust werd Jesper Bech vrijgespeeld en kon de bal mooi in de verste hoek in doel plaatsen. Tien minuten laer was het de beurt aan Murcy die vanop links de bal in doel kon koppen. Invaller Dalgaard bracht weer wat spanning in de wedstrijd toen hij keeper Lars Winde kon verschalken. Diezelfde Dalgaar kreeg nog de kans op de gelijkmaker maar zijn bal ging net naast doel. Martin Vingaard kon in de toegevoegde tijd de stand op 3-1 brengen, eerst miste hij een penalty maar kon de bal in de rebound alsnog binnenwerken.

AC Horsens – OB: 1-2
OB blijft in de race voor een top drie plaats na de zege uit bij Horsens. Na amper zeven minuten werd Johan Absolonsen vanop rechts vrijgespeeld en kon de bal afleggen voor Bechera Oliveira die de score opende. Horsens herpakte zich snel en het was Gilberto Macena die de gelijkmaker kon binnenwerken. Het was een interessante eerste helft waarin het tempo hoog lag. Bechera Oliveira zorgde kon op het half uur nog een keer scoren. Zeven minuten voor de pauze moest Morten Fevang het veld verlaten met een tweede gele kaart waardoor Horsens meer druk begon te zetten in de tweede helft. Horsens kreeg daardoor ook kansen maar Henrik Hansen en Steffen Erneman lieten twee goede kansen voorbij gaan.

Vejle BK – Viborg: 2-0
Vejle won verrassend van Viborg en behoudt daarmee, in theorie, een kans om degradatie te vermijden. De eerste helft was een saaie bedoening waarin beide ploegen moeite hadden om in de wedstrijd te komen. Er waren nochtans wel enkele kleine kansen. De eerste kwam op het half uur toen Steffen Højer Viborg op voorsprong kunnen brengen via een kopbal. Die bal ging echter over doel. De Zweedse aanvaller Pinones-Arce werd op links vrijgespeeld en schoot op doel, spijtig genoeg voor Vejle ging de bal in het zijnet.

De thuisploeg kende een goede start in de tweede helft toen ze een penalty kregen na een fout op Ulrik Balling. De stafschop werd genomen door Farran die Vejle op een 1-0 voorsprong bracht. Vier minuten later werd het nog moeilijker voor de bezoekers toen Georgi Popkhadze rood kreeg toen hij Balling neerhaalde. Ondanks het feit dat ze met een man minder verder moesten, bleef Viborg aandringen. Vejles verdediging hield echter stand en vlak voor het einde van de wedstrijd vergrote Lawal de voorsprong tot 2-0. Deze overwinning betekent dat Vejle een plaatsje stijgt en nu op de voorlaatste plaats staat.

FC Midtjylland – Silkeborg IF: 3-1
FC Midtjylland blijft op de tweede plaats staan na hun zege op Silkeborg. Zo zag het er echter niet naar uit tijdens grote delen in de eerste helft. Na een wat gelijk opgaande start waren het de bezoekers die de wedstrijd in handen namen. Na dertien minuten spel resulteerde dat in een grote kans voor Stefan Schmidt maar zijn bal ging naast het doel. In de daaropvolgende hoekschop kan Antti Okkonen de bal wel over de doellijn krijgen en maakte er 1-0 van. Dat was het startschot voor 25 minuten waar de bezoekers volledige controle hadden maar er niet in slaagden om de voorsprong te vergroten. In plaats daarvan ging de thuisploeg counteren waarbij Dennis Sørensen de gelijkmaker kon scoren. En het werd na de pauze nog moeilijker voor Silkeborg. De thuisploeg begon beter te spelen en meer druk te zetten. In de 52e minuut kon Frank Kristensen de thuisploeg op een 2-1 voorsprong brengen. Tien minuten voor tijd kon Dennis Sørensen de eindstand vastleggen; 3-1.