Grimbergen feest na mooie comeback

Kevin Vanbuggenhout

Het was afgelopen zondag D-day in Grimbergen. Winst tegen Temse zou betekenen dat de onwaarschijnlijke remonte van Grimbergen na de 3 op 36 in het begin van het seizoen tot het behoud zou leiden. Voor Temse was deze partij de laatste voorbereiding op de eindronde.

De wedstrijd begon dramatisch voor Grimbergen. Na twintig seconden had ex-Grimbergenspeler Ben r'Haiem zijn vroegere club al op achterstand gezet. Door een misverstand tussen Lievens en Ben Kouidar kon Ben r'Haiem de bal in doel lobben. Grimbergen had het hierna even moeilijk, maar kon zich stilaan toch herstellen. Hmouda vlamde naast. Diomi legde af voor Van Winckel, maar diens schot ging over. Net na het halfuur redde De Grave de kopbal van Gaudaen. In de 37ste minuut verdubbelde Temse toch zijn voorsprong. Lievens kon het schot van Van Damme niet tegenhouden. Drie minuten voor rust verscheen Ben r'Haiem alleen voor doel, dit keer plaatste hij de bal naast. Twee minuten later was het wel prijs. Ben r'Haiem zorgde zelf voor de 0-3, Grimbergen leek ten dode opgeschreven. Grimbergen kon wel nog voor de rust tegen scoren. Pollefoort legde de bal opzij voor Diomi die binnenschoot: 1-3. Dan was het tijd om te gaan rusten. Temse had de onzekerheid in de Grimbergse defensie uitgebuit en leek de zege binnen handbereik te hebben.

De eerste mogelijkheden in de tweede helft waren ook voor Temse. Maes schoot naast en Lievens moest tot tweemaal toe met de voet Verhas van een doelpunt houden. Maar Grimbergen beet van zich af en kwam heel dicht bij de aansluitingstreffer. De Grave redde een laag schot van Hmouda, de rebound werd in extremis van de lijn geveegd. Op het uur begon Temse de bal weer vlot rond te tikken waardoor Van Overtvelt alleen voor doel kwam. Lievens redde met de voet. Grimbergen moest uiteraard risico's nemen. Het werd een open match en Temse kreeg de kansen om het helemaal af te maken. Lievens ranselde een stiftbal van De Clercq vanonder de lat. Een minuut later kwam Lievens goed uit zijn doel om nieuw Temse-gevaar te voorkomen. Hij trapte echter tegen de Temse-speler aan, uiteindelijk keerde Demeyer de bal net voor de lijn. In de 65ste minuut mocht de bij de rust ingevallen Horasanli een vrije trap nemen voor Grimbergen. De Grave grabbelde half naast de afgeweken vrijschop van Horasanli en zag de bal naast doel rollen. Maar de aansluitingstreffer kon niet uitblijven. De Grave hield een knal van Diomi uit doel, maar Gaudaen jaagde de rebound tegen de netten: 2-3 en het Prinsenbosstadion op zijn kop. Vier minuten later was de gelijkmaker daar al bijna. Een goed keepende De Grave redde een laag schot van Diomi waarna Pollefoort de bal naast doel draaide. Grimbergen was nu ontketend en duwde Temse achteruit. Baudet kopte een verre ingooi door en Hmouda schoot over. Een afstandsschot van Peeters viel net naast. De dominantie van Grimbergen leek aan een einde te komen toen de scheidsrechter rood trok voor Horasanli. In het heetst van de strijd maakte Horasanli een kleine elleboogbeweging die bij de Temse-speler in kwestie aankwam op borsthoogte. Deze fout had hooguit geel verdiend, maar Grimbergen moest wel met tien verder. Maar een ontketend Grimbergen liet het niet aan het hart komen en verwezenlijkte het onmogelijke. De ingevallen Bras kapte zijn tegenstander uit en mikte knap naar de linkerbovenhoek: 3-3 en het Prinsenbosstadion ontplofte nog een keer. Met een man minder had Grimbergen alsnog de achtsterstand opgehaald en kort voor rust stond de thuisploeg nog 0-3 achter. Maar Grimbergen moest blijven aanvallen, want enkel bij een zege was de Abdijploeg zeker van het behoud. En Temse kreeg nog dè kans om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Van Overtvelt kwam moederziel alleen voor doel, maar hij schoot de reuzekans naast. Diep in blessuretijd werd Peeters nog bij het truitje getrokken op een vrije trap van Pollefoort, maar de scheidsrechter zag er geen graten in. Grimbergen dacht eerst nog dat het barrages moest spelen, maar enkele minuten later kwam het verlossende nieuws dat Opwijk nog gescoord had tegen Dilbeek waardoor Grimbergen zeker was van het behoud.

Grimbergen maakte een zeer bewogen seizoen mee. De ploeg had na dertien matchen exact drie punten, maar een onwaarschijnlijke remonte bood alsnog redding. Ook in de laatste wedstrijd tegen Temse moest Grimbergen uitpakken met een onwaarschijnlijke comeback. Uiteindelijk kon de champagne toch ontkurkt worden. Grimbergen vierde het behoud alsof het kampioen was geworden. Temse werkte zelf een fantastisch seizoen af en mag zich nog opmaken voor de eindronde voor promotie naar derde.

GRIMBERGEN: Lievens; Demeyer, Ben Kouidar(46' Horasanli), Baudet, Sukama(54' Bras); Van Winckel, Peeters, Pollefoort, Hmouda(80' Hofman); Gaudaen, Diomi

SV TEMSE: De Grave; D.De Maeyer, Van Damme, Schelfhaut, Damman; Verhas(67' Erkoç), De Bondt, Van Overtvelt, De Clercq, B.Maes; Ben r'Haiem

DOELPUNTEN: 1' Ben r'Haiem 0-1, 37' Van Damme 0-2, 44' Ben r'Haiem 0-3, 45' Diomi 1-3, 65' Gaudaen 2-3, 82' Bras 3-3

ROOD: 77' Horasanli