Rupel Boom gunt Eendracht Opstal geen eindronde

Geert ROUSSEAU

De bezoekende ploeg Eendracht Opstal wist vooraf waar het aan toe was: opdracht luidde minstens een punt te halen in het Boomse park.  Niet onmiddellijk een makkelijke opdracht gelet op de vormcurve van de laatste weken van de thuisploeg.  Toch lukten de bezoekers er in hun droomscenario kracht bij te zetten.  Na amper drie minuten spelen stond immers de 0-1 score op het bord.  Wat iedereen al lang weet werd opnieuw bevestigd: thuisgoalie Jo Engelborghs is een enorm sterke keeper op de doellijn; qua voetballende capaciteiten heeft hij echter zijn beperkingen.  Deze kwamen bij een simpele terugspeelbal opnieuw aan het licht.  Hij miste deze bal compleet en dit had een hoekschop tot gevolg. Vervolgens miste iedereen de bal-doelman incluis- en verdween de bal in doel.  Rupel Boom was meteen gewaarschuwd en via Said El Harchi kwam het langs de flanken een eerste keer opzetten.  Rond de 13de minuut een vrijschop voor de thuisploeg na voorafgaandelijke hands.  De bal zoefde net naast doel.  Wat later opnieuw Opstal dat er in lukte Kim Carlier- inderdaad broer van thuisspeler Koen- volledig af te zonderen richting doel.  Jo Engelborghs toonde zijn klasse en kon prima redding brengen.  Net voor de rust trachtte Rupel Boom de dan al verdiende gelijkmaker te maken.  Mooie actie, dito redding van keeper Kurt Lambrecht en de bal die uiteindelijk voor de voeten van Koen Carlier valt.  Zijn schot spatte jammer genoeg op de deklat uiteen.  Even later Saïd El Harchi die onbesuisd en onbegrijpelijk over doel besloot.  Trainer Spaenhoven wisselde tijdens de rust twee spelers en bracht nog meer offensiviteit in de ploeg.  Na amper 5 minuten spelen leverde dit al resultaat op.  Tom Mewis leverde een mooi schot af dat fijn in de hoek verdween en de meer dan verdiende gelijkmaker was een feit.  Ondertussen was bij Rupel Boom iedereen zich enorm aan het ergeren aan de onkunde van de grensrechter.  Te pas en te onpas ging zijn vlag omhoog; vaak was hij wellicht de enige in het stadion die een buitenspelvalsituatie had gezien.  Toch bracht dit Rupel Boom niet van haar stuk en bleven zij de overwinning nastreven.  Rond de 50ste minuut was het zover; bal kwam uiteindelijk voor de voeten van invaller Nick Van Der Westerlaeken die er 2-1 kon van maken.  Opstal kon geen vuist meer maken en Rupel Boom kon nog verschillende kansen niet verder meer benutten.  Derde periodetitel terecht voor Rupel Boom en ontgoocheling bij Eendracht Opstal dat uiteindelijk met lege handen achterblijft.  Lachende derde zijn onze buren uit Bornem die Rupel Boom wel enorm dankbaar zijn; dankzij hen mogen zij deelnemen aan de eindronde.