Vande Walle blijft als hoofdcoach Charleroi

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vande Walle blijft als hoofdcoach Charleroi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Vande Walle vroeg en kreeg even bedenktijd maar de kogel is door de kerk: de ex-doelman wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Charleroi. Gisteren hebben beide partijen een akkoord bereikt, melden de kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Vande Walle gaf wel nog aan dat er nog een duur van het contract moet worden afgesproken. "Het belangrijkste was echter de beslissing om als hoofdcoach verder te gaan. Ik weet nu wel niet of ik definitief begonnen ben aan een carrière als hoofdtrainer. Dat zien we nog wel. Dat de voorzitter de titel wil? Liever dat dan een voorzitter die enkel maar de ambitie heeft om in eerste te blijven. Dit is een grote motivatie. Ik ga er in vliegen. Ik wil altijd winnen. Of dat nu met kaarten, vogelpikken of voetbal is", aldus de excentrieke ex-doelman van onder meer Club Brugge, Eendracht Aalst, Charleroi en Lierse.

Of Vande Walle nog hoopt op een ticket voor de Intertoto? "Dat lot hebben we zelf niet meer in handen, dus hoop ik er ook niet meer op. Maar als we het alsnog halen, dan is dat wel mooi meegenomen", besluit Vande Walle die tot het ontslag van Jacky Mathijssen nog doelmannentrainer was bij de Karolo's. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties