Vanden Stock: 'Europa volgend seizoen primordiaal'

Vanden Stock: 'Europa volgend seizoen primordiaal'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Roger Vanden Stock, voorzitter van landskampioen Anderlecht, heeft voor het eerst sinds de titelviering opnieuw een interview gegeven. Terugblikken op het afgelopen seizoen hoeft niet meer, want wat telt is de volgende jaargang. Daarin heeft de voorzitter van de meest succesvolle club in België één grote wens: schitteren in Europa en daar moet desnoods alles voor wijken.

"Onze prioriteit gaat straks naar Europa. De titel komt pas op de tweede plaats. De 1/8ste finales van de Champions League bereiken is haast onmogelijk geworden, maar ik zie wel mogelijkheden in de UEFA-Cup. Een ploeg als de verliezende finalist Espanyol Barcelona moeten wij toch aankunnen. Met het huidige Anderlecht zijn we er klaar voor", aldus Vanden Stock in Het Nieuwsblad.

Over de versterkingen voor volgend seizoen wou Vanden Stock nog het volgende kwijt. "Er wordt veel gesproken over een box-to-box player. Die moet kunnen verdedigen en scoren. Wie kan dat in Europa? Frank Lampard en Steven Gerrard. Michael Ballack vind ik op die positie al minder. Voor het overige kan niemand dat. Karel Geraerts? Een goede speler, maar ik denk niet dat hij daarvoor in aanmerking komt", besluit Vanden Stock.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties