Chernomorets Burgas neemt afscheid in stijl

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Chernomorets Burgas neemt afscheid in stijl
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chernomorets Burgas, de rode lantaarn in de Bulgaarse competitie, heeft afscheid genomen met een 9-0-nederlaag tegen Lokomotiv Sofia. Dat is geheel in de lijn van hun seizoen want de club slaagde er in om geen enkele keer te winnen en amper één keer gelijk te spelen. De ploeg eindigt op -2 pten omdat ze bij hun eerste competitiewedstrijd niet genoeg jeugdspelers hadden ingeschreven. Daarvoor kreeg Chernomorets Burgas drie strafpunten.

Opvallend genoeg was de 9-0-nederlaag niet de grootste verliesbeurt van het team. Chernomorets verloor ook al eens met 11-0 en 10-0 in deze competitie. De club verloor ook tweemaal met 8-0, één keer met 7-0 en liefst vijf keer met 6-0. 

Van de dertig gespeelde competitiewedstrijden verloor de club uit Sofia 29 wedstrijden. Eén keer speelde de club gelijk. Op 1 oktober van vorig jaar werd 0-0-gelijkgespeeld tegen Litex Lovech. De club nam in april wel wraak door de terugwedstrijd met 11-0 te winnen.

Burgas maakte in deze competitie amper acht doelpunten en incasseerde 131 treffers. Dat is een gemiddelde van 4,37 doelpunten per wedstrijd en dat is het hoogste gemiddelde van alle teams in Europa die uitkomen op het hoogste professioneel niveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties