Lezersbrief: Tekortkomingen van Brussels politie

Philippe Crols
| 0 reacties
Lezersbrief: Tekortkomingen van Brussels politie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen zaterdag stonden Club Brugge en Standard tegenover mekaar in de bekerfinale. Club won, maar na afloop waren er enkele rellen. Een lezer van Voetbalkrant was daar hoegenaamd niet verbaasd over. Hij weet wat de oorzaak was van de rellen.


Beste,

Nadat de organisatoren van de bekerfinale rond het veld in 2005 de blunder maakten om het vak tussen de supportergroep van Germinal Beerschot en Club Brugge niet vrij te houden, was het deze keer de politie die het voorbeeld gaf van onkunde.

Traditiegetrouw trekken we met enkele vrienden én kinderen naar de bekerfinale wanneer Club Brugge hieraan deelneemt. Voor de match gingen wij rustig iets drinken aan het kruispunt van de Houba De Strooperlaan, vlakbij de ingang van tribune 4.

Daar waren wij helaas getuige van schandalig provocatief gedrag van de Brusselse Politie en dit terwijl er NIETS aan de hand was …

Enkele voorbeelden :

-De politiepaarden moesten zonodig plotseling in galop een show gaan opvoeren net voor de supporters door als in een cowboyfilm doorheen de straten te rennen.

-De politiewagens (al dan niet gepantserd) moesten op regelmatige momenten doorheen de supportermassa rijden, zonder enig doel, want op het einde van de straat maakten ze rechtsomkeer om opnieuw dezelfde weg tussen de supporters te maken

-De politie in gevechtsuitrusting gingen regelmatig "paraderen" net voor de supporters. 


Dit provocatief gedrag van de politie resulteerde dat er enkele plastieken bekers met bier richting deze politiewagens vloog.

Dat dankzij deze provocatie later wellicht zodanig op enkele supporters hun zenuwen ging werken en er daardoor relletjes waren, lijkt me dan ook onvermijdelijk.

Nadien lezen we in de media dat er problemen waren met Brugse supporters, supporters werden opgepakt, agenten waren gewond … en …. dat de Brusselse politie een onderzoek zou opstarten.

De oorzaak van de problemen ligt binnen hun eigen rangen want ….. wie wind zaait, zal storm oogsten.

De Brusselse politie kan best eens op stage komen bij de Brugse collega's, leren ze niets over de aanpak van het hooliganisme, dan zal het wellicht geen kwaad kunnen om hun Nederlands bij te schaven.

P. Fivet

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties