Boycot Copa America dreigt door hoogteregel

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Boycot Copa America dreigt door hoogteregel
Foto: © SC

De beslissing van de wereldvoetbalbond FIFA om geen wedstrijden meer af te werken in stadions die hoger liggen dan 2.500 meter boven de zeespiegel is bij een viertal landen in Zuid-Amerika in het verkeerde keelgat geschoten. Bolivia, Colombia, Ecuador en Peru dreigen er alvast mee om volgende maand niet mee te doen aan de Copa America die in Venezuela wordt gespeeld.

De FIFA nam die maatregel om de gezondheid van de spelers te waarborgen. De tegenstanders van clubs of van het land die op grote hoogte spelen zijn namelijk niet gewoon aan dergelijke omstandigheden. Regelmatig moeten die spelers na afloop een zuurstofmasker dragen om weer op krachten te komen.

Vooral voor Bolivia en Peru zijn er problemen. Beide landen hebben twee stadions die hoger liggen dan 2.500 meter en zullen moeten uitwijken naar een andere stad waar de capaciteit van de stadions veel lager ligt. Ook Ecuador en Colombia moeten hun nationale stadion door die regeling verlaten.

De bondscoaches van de vier landen reageerden erg furieus op de beslissing van de FIFA. De bondstrainer van Ecuador liet weten dat er bij zijn weten nog altijd niemand is overleden na een wedstrijd op grote hoogte. Zijn Colombiaanse collega ging nog verder en vroeg zich af wat de FIFA met die regeling wilde vertellen... of dat er in Zuid-Amerika eigenlijk geen voetbal meer mag gespeeld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties