Fellaini kan geschorst worden door de Fifa

Steven Bologne
| 0 reacties
Fellaini kan geschorst worden door de Fifa
Foto: © SC

Rode Duivel Marouane Fellaini is opnieuw een vrij speler. Eerder kon u op Voetbalkrant al lezen dat hij zijn contract bij Standard dankzij de wet van ’78 heeft kunnen verbreken. Fellaini dreigt echter vast te zitten te komende maanden.
 
De wet van ’78 geeft elke speler de kans om zijn contract, met een maximum van vijf jaar, vroegtijdig en eenzijdig stop te zetten. De speler moet in dat geval een vergoeding betalen aan zijn ex-club op basis van het loon en de resterende contractduur.
 
Nu Fellaini een vrij man is kan hij rustig opzoek naar een nieuwe club, al lijkt dat niet zo simpel dan het is. In het binnenland zou Fellaini perfect bij een nieuwe club aan de slag kunnen, alleen hebben de clubs een gentlemen’s agreement afgesloten om geen spelers vast te leggen die op basis van de wet ‘78 bij hun club zijn vertrokken. Ook in het buitenland een club vinden lijkt niet voor de hand liggend, de Fifa verbiedt immers om een speler zijn contract eenzijdig op te zeggen. Een speler riskeert dan vier tot zes maanden geschorst te worden en mag in die tijd geen enkele officiële wedstrijd spelen.
 
Mocht het bovendien blijken dat de speler in opdracht van een bepaalde club zijn contract verbreekt, dan riskeert die club eveneens een sanctie. Die club mag dan gedurende twee transferperiodes geen enkele transfer doen en het krijgt er bovendien een zware boete bovenop. Ook de managers lopen in dat geval gevaar om gestraft te worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties