'Lens trekt Auxerre-monument als trainer aan'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Lens trekt Auxerre-monument als trainer aan'
Foto: © SC

Verrassend trainersnieuws uit Frankrijk. Als we de toonaangevende sportkrant L'Equipe mogen geloven, dan begint de 68-jarige Guy Roux aan een nieuw trainersavontuur en dat bij RC Lens. Helemaal zeker is dat nog niet omdat ook andere Franse teams het grote clubmonument van Auxerre op het oog hebben.

"Ik word inderdaad weer coach. Wel heb ik nog niets getekend. Mijn toekomstige werkgever heeft liever dat ik nog niet bekend maak waar ik naartoe trek. Die wil dat ik het de hele wereld op hetzelfde moment vertel", aldus Roux.

Dat moment zou vanmiddag om 12u. stipt zijn. Francis Collado, algemeen directeur van Lens wil nog niets vertellen of bevestigen. Hij liet weten dat Guy Roux ook nog contacten heeft met Girondins Bordeaux en AS Monaco.

Guy Roux was in het verleden 44 jaar in dienst bij AJ Auxerre waar hij het in 2005 voor bekeken hield. In die lange periode maakte hij naam als een trainer die met weinig middelen veel bereikte met zelf opgeleide spelers. Na zijn afscheid was hij werkzaam als analist op televisie. Roux nam nooit een blad voor de mond en volgde altijd erg kritisch de Franse competitie.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties