EK -21: Vermaelen: 'Ontspannen op het veld komen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: Vermaelen: 'Ontspannen op het veld komen'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vanuit Heerenveen 
   
Tegen Portugal gaf de Belgische verdediging amper kansen weg. Sterkhouder en leider in de defensie was Thomas Vermaelen. De Ajacied hield Hugo Almeida in bedwang. “We hebben een heel goede organisatie achterin”, geeft Vermaelen één van de redenen voor de verdedigende sterkte. Een organisatie die er bij de Rode Duivels niet is. “We spelen hier met andere type spelers. Het maakt weinig verschil of je met aanvallende of verdedigende backs wil spelen. Het hangt er gewoon van af wat je wil bereiken.”
 
De Nederlandse Belgen brengen ongetwijfeld een meerwaarde aan de nationale ploeg. “We spelen daar al heel vroeg op het hoogste niveau”, licht de Antwerpenaar toe. “We plukken daar nu de vruchten van.” Maar ook de andere Belgen spelen volgens Vermaelen al zeer volwassen. “Je moet ontspannen op het veld komen. Als je stress hebt, dan wordt het niets. Die instelling is er bij iedereen. Niet alleen bij de Nederlandse Belgen.”
 
Ben Sahar is de enige bekende naam bij Israël. “Het is een heel snelle en sterke speler. Als je bij Chelsea speelt, kan je wel iets. Maar we mogen de andere spelers niet onderschatten. Tijdens de kwalificaties hebben ze toch Frankrijk uitgeschakeld.”
 
Zaterdag staat Thomas Vermaelen oog in oog met een andere sterke aanvaller, Ajax-ploegmaat Ryan Babel. Het is een wedstrijd waar beide spelers al lang naar uitkijken. “Sinds de loting plagen we elkaar al. Nu sturen we elkaar soms nog een sms. Het is heel leuk om tegen Nederland te spelen. Niet alleen tegen Babel, maar ook tegen de andere jongens.” Op het veld zal hij Babel meermaals tegenkomen. “Ik weet wat ik mag verwachten. Ik ken zijn kwaliteiten van bij Ajax.” Veel verrassingen hoeft Vermaelen dus niet te vrezen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties