EK -21: Het blunderboek van Craig Thomson

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: Het blunderboek van Craig Thomson
Foto: © SC

Vanuit Heerenveen
    
Na zijn blunderboek tijdens Israël – België is het EK –21 voorbij voor scheidsrechter Craig Thomson. "Hij heeft zijn ticket naar huis gekregen", bevestigde Georges Ingelbrecht, vicevoorzitter van het Uitvoerend Comité van de KBVB, donderdag tijdens de trainng van de beloften. UEFA-waarnemer Florin Prunea maakte dat vlak na de wedstrijd al bekend aan de Belgische delegatie.
 
Om het geheugen even op te frissen zetten we de blunders van de Schotse scheidsrechters nog even op een rijtje:
 
  1. De wedstrijd moet nog beginnen en Thomson laat zich al opmerken. Hij maakt duidelijk aan de spelers dat er van kant wordt gewisseld. Wanneer de meeste spelers de middenlijn bereikt hebben, mogen ze terugkeren naar hun plaats.
  2. Thomson fluit bijna bij ieder duel een fout en haalt zo het tempo uit de wedstrijd. In een correct verlopen wedstrijd zit België na een half uur al aan 16 overtredingen. Bij Israël staat de teller nog maar op 4. Na 90 minuten is het opgelopen tot respectievelijk 27 en 14 overtredingen.
  3. Marouane Fellaini wordt met rood van het veld gestuurd. Na 12 minuten krijgt de Marokkaanse Belg al snel een eerste geel karton onder de neus geduwd. Vijf minuten later krijgt hij onbegrijpelijk een tweede keer geel. Thomson ziet een overtreding van Fellaini op Idan Srur, maar in werkelijkheid is er zelfs geen contact tussen beide spelers.
  4. Israël mag inwerpen, maar doet dit volgens Thomson op een foute manier. Ook Sebastien Pocognoli wordt teruggefloten omdat hij niet vanop de juiste plaats werpt. Later in de wedstrijd mag Poco wel inwerpen, nochtans staat hij dan niet volledig buiten de lijnen.
  5. Sebastien Pocognoli en Jonathan Blondel lopen tegen elkaar aan tijdens een duel met een Israëlische verdediger. Geen van beiden heeft contact met de tegenstander, maar Thomson ziet een overtreding en geeft een vrije trap aan Israël.
  6. Israël krijgt een onrechtstreekse vrije trap na een vermeende terugspeelbal op Logan Bailly. In de herhaling blijft onduidelijk waarom Thomson deze beslissing neemt. Gelukkig voor de Belgen schiet Barak Itzhaki over.
  7. Na de pauze fluit de Schot beduidend minder fouten. Na een half uur gaat hij echter opnieuw monumentaal in de fout. Anthony Vanden Borre krijgt eerst een gele en dan een rode kaart. De middenvelder stond nog niet in het boekje. Thomson ontdekt zijn fout en laat Vanden Borre staan. [AN]
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties