Henry zeer dicht bij Barcelona

Daniel V G
| 0 reacties
Henry zeer dicht bij Barcelona
Foto: © SC

Nadat Arsenal orders heeft gegeven om de voetbalshirts met het nummer 14 niet meer te produceren, lijkt een transfer van Thierry Henry naar Barcelona zeer dichtbij.

Arsenal is met de productie van het shirt van ster Thierry Henry gestopt. Dit is een overduidelijke aanwijzing dat de 30-jarige aanvaller een transfer zou ondergaan naar een andere ploeg. Ploeg bij uitstek is dan ook FC Barcelona, waar Thierry Henry al wekenlang aan gekoppeld wordt.

Thierry Henry had reeds enkele maanden al laten weten dat de wegen van Arsenal en hemzelf zich stilaan splitsten. Arsenal wilde stilaan recupereren van de kosten die ze gemaakt hebben bij het bouwen van het nieuwe stadion, Henry is reeds 30 jaar en wil nog prijzen pakken, wat hem bij Arsenal niet meer mogelijk lijkt.

Een andere factor voor het waarschijnlijke vertrek van Henry naar Barcelona is dat hij er verschillende vrienden heeft. Samuel Eto'o en Ronaldinho zijn twee maatjes van Henry en Eto'o heeft ook al aangegeven dat er bij Barcelona "plaats genoeg is voor nog een wereldaanvaller". Eto'o heeft ook al laten weten dat hij bij Barcelona blijft en dat hij "volgend jaar samen met Thierry Henry in de ploeg zal spelen".

Zo lijkt nog voor het begin van de transferperiode al een beslissing te vallen over het lot van Thierry Henry en heeft Barcelona er een aanvaller bij, wat het verlies van aanvallers Saviola, en mogelijk ook nog aanvallers Ezquerro en Gudjohnsen compenseert.

Arsène Wenger zou met het transfergeld voor Henry een nieuwe aanvaller kunnen kopen die in zijn systeem werkt. Diego Forlán, huidig speler bij Villareal wordt al gekoppeld met The Gunners.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties