WK-kantoor opende in Antwerpen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK-kantoor opende in Antwerpen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alain Courtois, ex-secretaris-generaal van de Belgische voetbalbond, heeft vandaag in Antwerpen het WK-kantoor geopend. België wil in 2018 samen met Nederland het grootste voetbaltoernooi ter wereld naar de lage landen halen. Het WK-kantoor moet uitzoeken of die organisatie mogelijk is. Alain Courtois is ook projectleider van het geheel.

Het eerste wat Courtois wil onderzoeken is of België kan garanderen dat er vier gloednieuwe voetbaltempels met minstens 40.000 zitjes kan gebouwd worden. De samenwerking met Nederland is overigens nog niet officieel maar men verwacht dat onze noorderburen in oktober het licht op groen zullen zetten.

De beslissing over de organisatie van het WK 2018 zal door de FIFA ten vroegste in 2011 genomen worden. Tegen 31 december 2010 wil de wereldvoetbalbond de kandidaturen binnen hebben. Volgens Courtois is het nu of nooit voor ons land. Hij denkt dat de co-organisatie een goede kans maakt. Eerder organiseerden België en Nederland al een succesvol EK in 2000. Ook Spanje en Engeland zouden meedingen voor de organisatie van het WK.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties