Mexico vernedert Paraguay

Kristof Blomme

MEX 6 - 0 PAR

Mexico heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Copa America. Het vernederde Paraguay met 6-0.

De partij kon niet slechter beginnen voor Paraguay. Na amper twee minuten kreeg doelman Aldo Bobadilla rood na een overtreding op Nery Castillo in het strafschopgebied. Diezelfde Castillo aarzelde niet en zette de openingstreffer op het bord. Halfweg de eerste helft verdubbelde Gerardo Torrado de score. De rust werd bereikt met een 3-0 voorsprong voor de Mexicanen. Opnieuw Castillo zorgde voor het derde doelpunt.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd was de vernedering voor Paraguay compleet. Fernando Arce tekende voor het vierde doelpunt. Enkele minuten voor affluiten kreeg Mexico een tweede penalty. Dit keer was het Cuauhtemoc Blanco die de elfmeter feilloos omzette. Uiteindelijk zette Omar Bravo in blessuretijd de eindstand op het bord.