WK U-20: VS pas in extra tijd langs Uruguay

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20: VS pas in extra tijd langs Uruguay
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


USA 2 - 1 URU
(na verlengingen)



Naast de topaffiche tussen Spanje en Brazilië was ook de partij tussen de Verenigde Staten en Uruguay een wedstrijd die meer dan het volgen waard was. De VS die zich tijdens dit toernooi hebben opgewerkt tot één van de absolute topfavorieten kon pas in de verlengingen afstand nemen van een sterk en stug Uruguay.

Uruguay begon de wedstrijd met een defensieve instelling en keek de kat uit de boom. De beste kans was in de eerste helft voor Josmer Altidore. Hij kopte een voorzet van Freddy Adu maar net over het Uruguayaanse doel.

De goed georganiseerde Uruguayen leken een tijd beloond te worden voor een tactische aanpak. Na 73 minuten voetballen kon de Amerikaanse doelman Brian Perk een kopbal van Edinson Cavani niet kon stoppen en de goed gevolgde Luis Suarez de bal in de rebound kon binnentrappen. Ondertussen was de VS wel al aanvaller Altidore kwijtgespeeld met een blessure. Gelukkig voor de Amerikanen en voor het toernooi in het algemeen geschiedde drie minuten voor affluiten gerechtigheid. Danny Szetela, onhou die naam, kon voorzetten voorbij de Uruguayaanse doelman en in duel met Altidore's vervanger Andre Akpan trapte verdediger Mathias Cardaccio de bal in eigen doel. Bijna liep Uruguay in de absolute slotfase alsnog met de zege en de kwalificatie weg toen Manuel Diaz tegen de paal kopte.

De Verenigde Staten beslechtten de partij uiteindelijk in het begin van de tweede verlenging. Na een hoekschop en geharrewar in de Uruguayaanse zestienmeter kwam de bal voor de voet van Julian Valentin wiens schot in doel werd verlengd door Michael Bradley. De VS gaat verdiend door naar de kwartfinales.

Doelpunten: 73' L. Suarez 0-1, 87' Cardaccio (own.) 1-1, 107' Bradley 2-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties