Reportage Stage Barça in Schotland - deel 3

K M
| 0 reacties
Stage Barça in Schotland - deel 3
Foto: © SC

FC Barcelona trekt voor een weekje naar het Schotse Saint-Andrews, de geboortestad van die andere balsport: golf. Onze reporter ter plaatste, Lelièvre Mario, zal ons dagelijks op de hoogte houden van de grootmacht uit Catalonië.


Saint-Andrews, 28 juli 2007
 
Gisterenochtend bij de croissants vertelde Frank Rijkaard op de Schotse TV dat hij niet wist waarom het doelpunt van Dundee United de avond ervoor op Tannadice werd afgekeurd. Dit was goed een uur later naast het trainingsveld van Barça dan ook het gespreksonderwerp nummer één.
 
Na het ontbijt begaf ik me naar de ochtendtraining van FC Barcelona. Deze ging door op het veld van het plaatselijke St.-Andrews University Rugby Football Club. Hier werden in het verleden meermaals toernooien georganiseerd tussen voetbalclubs van over gans de wereld maar dit is al enkele jaren niet meer zo daar de grote geldschieters afhaakten. Men hoopt hier een beetje dat Platinum One, de organisator van het tweeluik tegen Dundee United en Heart Of Midlothian deze draad weer oppikt. Er verblijven in het trainingscomplex wel regelmatig clubs die er op zomerstage komen. Zo vernamen we vers van de pers dat Sevilla FC en de Braziliaanse nationale ploeg hier volgende zomer een stage zouden doorlopen.
 
Maar het zijn niet altijd topteams die hier te gast zijn. Zo verbleef hier enkele weken geleden ook het bescheiden Brechin City en daar praten ze nu in St.-Andrews nog schande van. De spelers van het provinciale clubje zouden hun kamers net voor het vertrek kort en klein geslagen hebben volgens mensen van de security alhier. Deze club deed een belletje rinkelen want op de eerste avond van mijn verblijf hier in Schotland bezocht ik toevallig de oefenwedstrijd tussen het 50 kilometer verderop gelegen Brechin City en de Engelse founding members Accrington Stanley. 
 
Terug naar de trainingsessie van FC Barcelona. Deze begon al iets met vertraging daar het godenkind Ronaldinho op zich liet wachten. Eens de Braziliaan was neergestreken viel me ook op dat iedereen behalve hij mooi de oefeningen van Rijkaard of één van de zeven andere trainers nadeed. Ach wie maalt er om, wereldsterren en halfgoden worden dit vergeven.
 
De training duurde een tweetal uren. Er bijzijn was niet zo evident want men moest eigenlijk werken aan de universiteit van St.-Andrews of er verblijven als student om de grootmacht uit Catalonië aan het werk te zien en dan nog mochten er maar 50 mensen tot aan de rand van het trainingsveld doordringen.
 
Morgenavond staat er de wedstrijd van Barça tegen Hearts op de menu, deze wedstrijd zal niet worden gespeeld op het veld van Heart Of Midlothian maar door de grote vraag naar tickets in het nationaal Rugby stadion van Schotland: Murrayfield Stadium in Edinburgh. Voor de trip naar de hoofdstad heb ik me enkele dagen geleden laten overhalen in een lokale pub om deze te ondernemen met een supportersbus die vertrekt vanuit mijn verblijfplaats in Saint-Andrews. Benieuwd wat dit morgen gaat geven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties