Bochum: Bevestigen zonder Gekas

Philippe Crols
| 0 reacties
Bochum: Bevestigen zonder Gekas
Foto: © SC

VFL Bochum is een typische liftploeg. Na een jaartje Bundesliga weer naar de tweede Bundesliga om het jaar daarna weer te stijgen. Niet zo vorig jaar. Toen mocht promovendus Bochum zich de beste neo-eersteklasser noemen. Benieuwd of de ploeg dit seizoen kan bevestigen zonder topschutter Gekas.

Vorig seizoen

De naam is gevallen: Theofanis Gekas. Hij zorgde er vorig seizoen voor dat Bochum haar wagen parkeerde op plaats acht op het einde van de rit. De Griekse spits van Bochum werd topschutter van de Bundesliga en hield daar een transfer naar Leverkusen aan over. Bochum had het in het begin van het seizoen wat moeilijk, maar geleidelijk aan, en vooral in de terugronde, deed het team het zeer goed. Vooral in eigen stadion was Bochum een moeilijk te kloppen ploeg. Met een fraaie achtste plaats mag VFL zeker terugblikken op een geslaagd seizoen.

Transfers

Gekas mocht vorig seizoen dan wel topschutter worden, de keerzijde van de medaille voor Bochum was dan wel weer dat hij nog voor het einde van vorig seizoen verkocht werd aan Leverkusen. Bayer had zo’n kleine 5 miljoen euro veil voor de spits. Verder vertrok Misimovic transfervrij naar Nürnberg en verkaste Joris van Hout  naar Westerlo. Dariusz Wosz zette dan weer een punt achter zijn loopbaan.

Bochum trok heel wat spelers aan voor betrekkelijk weinig geld. Het gaat dan ook niet om bekende namen. Hopelijk voor Bochum is dat straks anders. Sestak werd voor 750.000 euro overgenomen van Zilina en moet doelpunten maken. Net als Auer die tijdelijk wordt overgenomen van Kaiserslautern. Voor verdediger Yahia van Nice telde Bochum het meeste centjes neer, 800.000 om precies te zijn. Ook Pfertzel van Livorno komt de verdediging komend seizoen versterken.

Verwachtingen

We vrezen dat Bochum wel eens een moeilijk seizoen tegemoet zou kunnen gaan. Op Gekas na was er vorig seizoen niet direct iemand die ze er met de ogen dicht inschoot. Benieuwd dus of een van de nieuwelingen de hoge verwachtingen kan inlossen. Als dat niet gebeurt, dan zou het dus wel eens heel moeilijk kunnen worden voor VFL.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties