Nürnberg: Even goed doen wordt moeilijk

Philippe Crols
| 0 reacties
Nürnberg: Even goed doen wordt moeilijk
Foto: © SC

Nürnberg is al enkele jaren vrij geruisloos aan zijn opgang bezig. Dat werd vorig seizoen nog maar eens duidelijk. Het eindigde in de competitie op de zesde plaats en won bovendien de bekerfinale tegen VFB Stuttgart.

Vorig seizoen

Vorig seizoen keken vele mensen vooral uit naar het spitsenduo Mintal-Vittek, maar door allerlei blessures kwam deze voorlijn zelden aan spelen toe. Nürnberg was vorig seizoen vooral de kracht van het collectief, niemand stak er echt bovenuit. Het was ook een moeilijk te bespelen ploeg en dat ondervonden ook de topclubs. Zo beet Stuttgart vorig seizoen tot drie maal toe haar tanden stuk op Nürnberg en kreeg ook Bayern een pak voor de broek. Nürnberg deed dus in de competitie lang mee voor de Europese plaatsen, maar vooral de beker leefde er enorm. Niet zonder gevolgen, want eind mei mocht Nürnberg de beker mee naar huis nemen. Het klopte Stuttgart in de finale.

Transfers

Nürnberg liet uiteraard Jan Polak naar Anderlecht vertrekken voor een behoorlijk bedrag. Ook doelman Schäfer zwaaide af. Hij moet in Stuttgart het vertrek van Hildebrand gaan opvangen. Stuttgart betaalde twee miljoen. Verder verlieten Schroth (München 1860), Banovic (Freiburg), Sibon (Heerenveen) en Gresko (Leverkusen) transfervrij het schip.

Echt veel miljoenen spendeerde Nürnberg niet. Charisteas moet voor goals gaan zorgen. Hij komt over van Feyenoord voor 2.5 miljoen. Ook voor linksachter Pinola van Atletico Madrid werd er een behoorlijke som betaald (1.2 miljoen). Doelman Blazek verliet Sparta Praag en moet Schäfer vervangen. Verder haalde Nürnberg Misimovic (Bochum) en Kluge (Gladbach) transfervrij weg.

Verwachtingen

Toegegeven, Nürnberg speelde vorig seizoen goed, maar als andere sub-toppers zoals Dortmund en HSV dit seizoen hun normale niveau halen, dan zal Europees voetbal halen moeilijk worden. Dat was vorig seizoen echter ook het geval en dus mag Nürnberg uiteraard hopen op een Europees ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties