Leverkusen: Huiwerk gemaakt

Philippe Crols
| 0 reacties
Leverkusen: Huiwerk gemaakt
Foto: © SC

Bayer Leverkusen behaalde vorig seizoen de doelstellingen. Ondanks dat er alles behalve constante prestaties werden neergezet behaalde Bayer toch een vijfde plaats met bijhorend UEFA Cup-ticket. Even goed doen, of misschien zelfs beter is de betrachting voor komend seizoen.

Vorig seizoen

Barbarez-Kiessling moest in de BayArena vorig seizoen de gevreesde voorlijn worden. Daar kwam weinig of niets van in huis. Barbarez leek elders op het terrein beter te functioneren en Kiessling was duidelijk nog niet rijp om de aanvalslinie te leiden. Leverkusen begon wel zeer goed aan de competitie, maar zakte wat weg. Omdat buiten de top-4 de andere ploegen niet wegliepen, was de kloof naar Europees voetbal makkelijk te overbruggen. Dat gebeurde ook. Vooral de ervaren Bernd Schneider speelde daarbij een belangrijke rol.

Transfers

Leverkusen liet heel wat bekende namen vertrekken, maar wij denken dat enkel Voronin (Liverpool) en Juan (AS Roma) gemist zullen worden. Juan bracht Leverkusen trouwens een slordige zes miljoen euro op. De ontevreden doelman Butt verhuisde transfervrij naar Benfica en Babic gaat zijn geluk beproeven in Sevilla, bij Betis.

Als vervanger van de vertrokken Voronin trok Leverkusen 4.7 miljoen uit om Gekas weg te plukken bij Bochum. Hij was de topschutter van vorig seizoen in de Bundesliga. Middenvelder Faty hield het voor bekeken bij AS Roma en moet voor evenwicht zorgen bij Leverkusen. Daar bleef het niet bij. Voor Friedrich van Mainz betaalde Leverkusen 2.5 miljoen.Voor een andere verdediger, Sinkiewicz (Keulen), trok Bayer 1.6 miljoen uit. Tenslotte wordt er ook nog heel veel verwacht van Arturo Vidal. Hij kwam voor een slordige 5.2 miljoen over van Colo Colo. Hij kan op nagenoeg elke verdedigende positie uit de voeten.

Verwachtingen

Leverkusen heeft het heel goed gedaan in het tussenseizoen. Juan en Voronin zijn mogelijk goed vervangen en de kern is ook kwalitatief versterkt. Als ook jongelingen als Kiessling hun draai gaan beginnen vinden, dan moet Leverkusen misschien in staat zijn de top-4 het vuur aan de schenen te leggen. Wij verwachten alvast veel van Bayer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties